• Social media team take-over: NWC JO19-2

 • Hierbij lanceren wij onze nieuwste rubriek "Social media team take-over"! Hierin richten we de spotlights op onze socials even volledig op één NWC-team!

  In editie 1 is het de beurt aan NWC JO19-2! Lees het wedstrijdverslag hieronder.

  Wedstrijdverslag ASV'33 JO19-1 - NWC JO19-2
  Vol goede moed vertrokken we zaterdag rond 12.00 uur vanuit ons sportpark in Asten naar ASV'33 in Aarle-Rixtel. Zij stonden voor de wedstrijd op 4 punten na 4 wedstrijden, wij op 3 punten na 2 duels. Hier moesten we dus wel punten halen.
   
  Na een uitstekende warming-up beloofde dit een goede wedstrijd te worden. Na 19 minuten gespeeld te hebben bleek dit echter niet het geval te zijn; 3-0 stond er op het scorebord. De 3-0 werd gescoord nadat de scheids naar de penaltystip wees, terwijl Rens een prachtige tackle op de bal maakte. Maar nadat diezelfde Rens voor de 132e keer dit seizoen riep: "Kom op mannen, nou wij weer!", lieten we de koppies toch niet hangen. Na een kopbal van Justin uit de corner van Mathijs, en een prachtig uitgespeelde eigen goal van ASV'33 stond het weer 3-2 en was alle hoop weer terug.
   
  Maar rond de 35e minuut werd een nachtmerrie werkelijkheid: onze sterspeler Mathijs Bouwmans, ook wel 'Matta' of 'Matengi' genoemd, verliet (niet voor de eerste keer dit seizoen) het veld en het ging weer allemaal bergafwaarts. Net voor rust wist ASV'33 er 4-2 van te maken, waardoor we met een negatieve stemming de kleedkamer binnenliepen. In de rust bleken ook Koen en Tom niet meer door te kunnen spelen, waardoor Justin de handschoenen aan moest trekken en we geen wissels meer hadden.
   
  De start van de tweede helft verliep ook niet volgens plan. Nadat Auke weer 3 kansen mistte, maakte ASV'33 er 5-2 van na een prachtige mispeer van onze frisse keeper Justin. Vooral Rens was hier niet blij mee. Na een gemiste penalty van Bart Kessels en een hoop geklungel scoorde de thuisploeg nog de 6-2, waardoor het nu wel echt gespeeld leek.
   
  Toch ontstond er nog hoop: Bart Kessels versierde nogmaals een penalty. Ditmaal eiste Raf de penalty op en dat is maar goed ook: hij schoot hem feilloos in het zijnetje en na dit prachtige doelpunt stond het weer 6-3 met nog 20 minuten op de klok. Raf probeerde hierna zijn team nog hoop in te spreken: "Boys het kan nog, yusu", maar zelfs dit bleek niet te werken.
   
  Het bleef 6-3, waarna we teleurgesteld naar NWC zijn gereden om daar nog even de pijn weg te drinken, terwijl we de JO19-1 voor het eerst dit jaar zagen winnen; prachtig!
   
  Volgende week beter, hoop ik.


  Bekijk de foto's op ons Facebook- of Instagram-kanaal!

  Wil je ook met jouw team deelnemen aan deze rubriek? Neem dan contact op via socialmedia@nwc-asten.nl.
rfwbs-slide