• Historie

    De vereniging is opgericht op 19 mei 1928 en is Koninklijk goedgekeurd d.d. 9 augustus 1958. De naam N.W.C. staat voor: Noad-Wilhelmina-Combinatie.

    Het eerste N.W.C.-terrein, waar men op speelde was een oude "Bosplak" aan de Dijkstraat. De huur bedroeg slechts fl. 10,= per jaar. Het tweede N.W.C.-terrein lag aan de weg naar Voordeldonk, een braakliggende "hoge akker". De openingswedstrijd vond plaats op 9 september 1928 en werd opgeluisterd door de harmonie St. Cecilia. De tegenstander was het Beek en Donkse "Sparta" dat met 5-1 een pak slaag kreeg. Het huidige sportpark is sinds 1957 in gebruik. Eerst op de plaats waar nu de scholengemeenschap staat. Daarna, vanaf 1969, ruim 45 lang, was NWC in dezelfde accommodatie gehuisvest.

    Die was door het langdurig en veelvuldig gebruik versleten en dringend aan vervanging toe. Na jaren van voorbereiding en zeer intensieve samenwerking is op 5 september 2014 het nieuwe, multifunctionele clubgebouw feestelijk in gebruik genomen. Een nieuwe accommodatie waar NWC-leden, vrijwilligers, sponsoren en andere gebruikers nog vele jaren met plezier van gebruik zullen maken. Er is destijds een fotoboek bijgehouden met kiekjes van de voortgang. Bekijk de foto's via deze link.

    Ter gelegenheid van de nieuwe accommodatie had een groep NWC-ers de handen ineen geslagen om een herinneringsboek te maken over de drie accommodaties die NWC heeft gehad op sportpark 't Root. In dit boek kun je verhalen lezen van leden en vrijwillgers over dingen die zij hebben meegemaakt op ons sportpark. Natuurlijk is er veel oud beeldmateriaal in opgenomen. Mocht u een gedrukt exemplaar willen hebben, dan kan dat! Stuur daarvoor een mail naar: boek@nwc-asten.nl

rfwbs-slide