• EHBO en AED

  EHBO
  In de beheerdersruimte (begane grond) en in de bestuurskamer (1ste verdieping) is een EHBO- koffer aanwezig voor het verrichten van eenvoudige eerste hulp. Dit is aan de buitenzijde van de kast aangegeven door bijgaande sticker . Voor eerste hulp kun je je melden in de beheerdersruimte. In de beheerdersruimte is een lijst met namen van personen die hulp kunnen verlenen aanwezig. Verder is er in principe iemand aanwezig die onze “Eerste Hulp bij NWC app” in werking kan zetten.

  NWC streeft er naar om op trainingavonden en wedstrijddagen ten minste één hulpverlener op het terrein aanwezig te hebben. Hiervoor wordt geïnventariseerd welke kaderleden, vaste begeleiders en regelmatige bezoekers in het bezit zijn van een benodigd diploma.

  AED
  Bij een hartstilstand is reanimeren en de inzet van een AED van levensbelang. Een AED is een draagbaar apparaat dat via gesproken opdrachten helpt bij het reanimeren. Doordat het apparaat zelf aangeeft wat er moet gebeuren, kan het ook gebruikt worden door niet-professionele hulpverleners. Bekijk hier de instructievideo

  De volledige naam van een AED is Automatische Externe Defibrillator. Defibrilleren kan bij hartritmestoornis het normale hartritme herstellen. Bij hartritmestoornis worden de hartkamers snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken, en het bloed niet meer wordt rondgepompt. Bij een hartritmestoornis waarbij defibrillatie zinvol is, wordt door de AED een elektrische schok gegeven. Deze schok is een soort 'reset' van het hart. Na de schok zijn alle hartspiercellen als het ware weer gelijk geschakeld en moet het hart weer gewoon gaan pompen. Hoe sneller hulp met de defibrillator geboden wordt, hoe groter de kans op overleven zonder blijvende schade aan hersenen en andere organen.

  Waar hangt de AED bij NWC?
  Sinds januari 2021 heeft NWC een nieuwe AED.  Dit is een LIFEPAK CR2 half automatisch en is eigendom van NWC. Op deze AED zit een aparte knop voor het gebruik ten behoeve van een baby/kind tot 25 kg of +/- 8 jaar.

  De AED zit in een kluis op de buitenmuur bij de trapopgang naar de kantine. De kluis is beveiligd met een code die alleen bekend is bij de bevoegde bedienaars van de defibrillator, dit om misbruik en mogelijk diefstal tegen te gaan. In de beheerdersruimte is een lijst met namen die hulp kunnen verlenen aanwezig. Verder is er in principe iemand aanwezig die onze “Eerste Hulp bij NWC app” in werking kan zetten.

  Wanneer geen van deze personen op het sportpark aanwezig is en de defibrillator dient gebruikt te worden, dan is de code achter de bar in de kantine te verkrijgen. Het apparaat kan niet verkeerd gebruikt worden, dus in geval van twijfel beter wel dan niet gebruiken. Het apparaat geeft zowel met tekst als met een simpele handleiding aan hoe te gebruiken.

rfwbs-slide