• Wedstrijdverslagen Someren/NWC VR1

  8 jun 2022
 • Donderdag 26 mei: Witkampers VR1 - Someren/NWC VR1 1-0
  Een lange busreis op een zonnige dag. Vandaag als tegenstander Witkampers uit het Gelderse Laren. De tegenstander is reeds gedegradeerd en dus lijkt het halen van drie punten enkel een formaliteit. Helaas dacht de thuisploeg hier anders over. Hoewel zij slechts eenmaal gevaarlijk werden en tevens trefzeker bleek dit genoeg om ons plan om vandaag rechtstreeks te handhaven te dwarsbomen. We krijgen in het eerste bedrijf aantal goede mogelijkheden maar als de goal niet valt en de tijd doortikt zijn we enkel nog tegen onszelf aan het voetballen. Het werd een lastige wedstrijd en een slijtageslag. Drie punten uit drie wedstrijden is het doel en na het laatste fluitsignaal zijn het drie punten uit twee wedstrijden die we nog moeten halen als onze concurrent niet morst. Het had een feest moeten zijn en zo hadden we ook in de tent moeten staan naderhand. Helaas vraagt handhaving om uitstel.

  Zondag moeten we ons opmaken tegen de nummer twee (Trekvogels), dat een lastige opgave zal worden gezien onze fitheid en fase waarin wij verkeren, maar niets is onmogelijk. Vandaag zat er helaas niet meer in. 

  Zondag 29 mei: Trekvogels VR1 - Someren/NWC VR1 6-1
  Nog twee wedstrijden te gaan. Vier punten voorsprong op Nuenen, één op Fortuna’54. En die twee ploegen spelen vandaag tegen elkaar. Waar wij proberen uit te gaan van eigen kracht gaan we goed van start tegen de Nijmeegse formatie. De eerste twee grote kansen zijn voor ons. En bij de eerste kans van de thuisploeg houdt Iris knap redding. Een paar minuten later draait Shauny uit een ingooi weg bij haar tegenstander het strafschopgebied in. De arbiter ziet niet dat zij met twee handen naar de grond wordt getrokken en onze spits een honderd procent scoringskans ontneemt. Na twintig minuten strijden en diverse kansen raken we op en al snel volgt er een doelpuntenregen. 1-0, 2-0 en een geblesseerde Iris die vervangen werd door Lindsey doen het geloof volledig wegnemen. Als ook de 3-0 valt weten we dat we echt afhankelijk gaan zijn van de wedstrijd in Nuenen. Vlak voor rust is het toch Karlijn Kuijpers die een geweldige vrije trap van Ruth binnen kopt en aantekent voor 3-1. Ruststand 3-1, ruststand Nuenen – Fortuna’54 0-0.

  De tweede helft willen we aanzetten om een snelle aansluitingstreffer te forceren maar niets is minder waar als de 4-1 al weer binnen valt. De pijntjes houden niet op en we weten het is gespeeld. Wat niemand weet is dat de trainer een rechtstreeks lijntje heeft met iemand bij Nuenen - Fortuna’54. Hier loopt de score op tot 1-5 in de tweede helft als de wedstrijd nog bezig is in Nijmegen. Het is afzien en uiteindelijk is een 6-1 verlies een terechte uitslag tegen een supersterk Trekvogels.

  De tranen vloeien, iedereen baalt maar niemand weet wat de trainer weet….tot…. Het bladje rosébier de kleedkamer binnen gedragen wordt en diezelfde trainer de dames mag feliciteren met de rechtstreekse handhaving!

  Een knappe prestatie over het hele seizoen genomen! 

  Aanstaande maandag 6 juni spelen we tegen het tot nacompetitie veroordeelde Nuenen onze laatste wedstrijd van dit seizoen. Een thuiswedstrijd waarin wij nog eenmaal onze kunsten willen laten zien aan zoveel mogelijk supporters die ons er mede doorheen hebben gesleept dit seizoen.

rfwbs-slide