• Update coronamaatregelen - Geen training meer doordeweeks

  27 nov 2021
 • Gisteren zijn door het kabinet aanvullende en strengere coronamaatregelen aangekondigd, die helaas weer effect hebben op ons voetbal. Hierbij een actueel overzicht van de nieuwe situatie, die ingaat per zondag 28 november en in elk geval geldt tot zondag 19 december.

  Geen trainingen meer doordeweeks, wel wedstrijden in het weekend
  Onze sportaccommodatie moet om 17.00 gesloten zijn. Dat betekent dat er doordeweeks geen trainingen meer kunnen plaatsvinden. In het weekend kunnen wedstrijden nog wel plaatsvinden, uiteraard wel met inachtneming van deze eindtijd.

  Als gevolg van het niet meer kunnen trainen, zal de KNVB deze week een besluit nemen over het (tijdelijk) stilleggen van competities. Ook zou het nog kunnen dat het kabinet na overleg met de Tweede Kamer trainingen alsnog mogelijk gaat maken. Hierover zal gaandeweg de week meer duidelijk worden. Wij houden dit uiteraard in de gaten en zullen jullie tijdig over veranderingen informeren.

  Kantine - CTB en mondkapje
  De kantine is gelijkgesteld aan reguliere horeca. Dat betekent dat de kantine ook om 17.00 uur gesloten is. Zitplaatsen en 1,5 meter afstand houden zijn verplicht. Iedereen vanaf 18 jaar moet in het bezit zijn van een geldig CTB en voor iedereen vanaf 13 jaar is een mondkapje verplicht.

  Sportpark blijft gesloten voor publiek
  Publiek bij sport blijft niet toegestaan. Dit betekent dat ons sportpark alleen nog maar toegankelijk is voor sporters, begeleiding (waaronder ook strikt noodzakelijke rij-ouders) en personen die voor hun functie op of in het clubgebouw aanwezig moeten zijn. Wij verzoeken ouders die hun kinderen komen brengen of ophalen dit bij de toegangspoort te doen. 

  Toegang tot de accommodatie
  Toegang tot ons clubgebouw voor sporters vanaf 18 jaar is enkel mogelijk met een coronatoegangsbewijs. Dit betekent dat je zonder CTB wel mag sporten (wedstrijden), maar niet mag omkleden, douchen, naar het toilet mag of de kantine (incl. buitenterras) mag betreden. Hierop wordt ook door NWC gecontroleerd.

  Deze verplichting geldt niet voor personen met een functie op of in het clubgebouw, zoals vrijwilligers en trainers/coaches. Rij-ouders dienen wel hun CBT te laten zien bij het betreden van de accommodatie.

  Dringend verzoek aan al onze leden en bezoekers
  Toegang tot ons clubgebouw is enkel via de hoofdingang op de begane grond mogelijk. De toegangsdeuren tot de kantine boven blijven om die reden afgesloten.

  Omdat deze maatregel een behoorlijke impact heeft voor onze vereniging en voor de inzet van vrijwilligers die de check op het CTB moeten gaan uitvoeren, vragen wij jullie nu al met klem het volgende:

  • Wij willen benadrukken dat iedereen een eigen verantwoordelijkheid heeft ten aanzien van het kunnen betreden van het clubgebouw met een geldig CTB. Neem aub ook die verantwoordelijkheid.
  • Wij vragen iedereen om het onze vrijwilligers niet onnodig moeilijker te maken dan het al is. Al onze vrijwilligers zijn er voor jullie en zijn er dag in dag uit, omdat zij dit leuk vinden. Koester deze vrijwilligers!
  • Gebruik je gezond verstand, hou je aan de maatregelen en probeer er toch een mooie wedstrijd van te maken.

  Wij hopen op jullie medewerking. Bedankt!

  Bestuur NWC

rfwbs-slide