• Trainingskamp NWC 1 (update 08-01)

  3 jan 2023
 • NWC 1 is 4 januari aangekomen het Spaanse Torremolinos voor het trainingskamp. 
   
  Het reisgezelschap, bestaande uit spelers, trainers, begeleiding en natuurlijk de sponsoren die het trainingskamp mogelijk maken, verblijft tot zondag in Andalusië.

  Bekijk hier het up-to-date fotoalbum.
  Volg hieronder het up-to-date dagboek.
 • Dag 1 – Woensdag 4 januari 2023

  Geschreven door: Damon Claessens en Sander van den Eijnde

  We verzamelden met het gehele gezelschap om 01.30 bij de kantine van NWC om weer eens prachtig trainingskamp te beleven. Nadat de beste wensen aan elkaar zijn toegezegd, vertrok de bus om 02.00 uur vanuit Asten naar Amsterdam met een korte tussenstop bij Schijndel. Om 07.00 uur vertrok de vlucht vanuit Schiphol naar Málaga. Na een heenvlucht die een aantal obstakels bevatte, zijn we gelukkig gezond en wel in het zonnige Málaga geland en stond ons nog een korte busreis te wachten naar hotel BlueSea Gran Cervantes in Torremolinos!

  Eenmaal aangekomen hebben we gezamenlijk gegeten. Onze koffers werden gestald en we hebben ons omgekleed om richting het trainingsveld te gaan. Na de lange reisdag hebben we met het gehele team een geslaagde training afgerond.

  Na een korte opfrisbeurt en het aanvullen van de energiestoffen hebben Martijn Henst en Henny Koppens de spits afgebeten met een leuke avondactiviteit bestaande uit een quiz, raadsels en spelletjes. Hierna was de pijp dan toch echt leeg en ging het nachtlampje uit, om ons te kunnen opladen voor de rest van het trainingskamp!

 • Dag 1 – Donderdag 5 januari 2023

  Geschreven door: Martijn Ghielen en Daan van Gansewinkel

  Vandaag begonnen we zoals gebruikelijk met een ontbijt waar iedereen netjes op tijd aanwezig was. Na ons ontbijt kregen we een uurtje de tijd voordat de bus naar het prachtige trainingscomplex zou rijden. In dit uur hebben Mark Bosch en Arne van Geffen het gepresteerd om in slaap te vallen en dit is ze duur komen te staan met een straftraining onder leiding van Evert. En dat terwijl wij bezig waren met een lekker partijtje dat werd gewonnen door het geweldige team bestaande uit Ruud Leenen, Youri van Brussel, Len van Roy, Damon Claessens, Gijs Brüsewitz en Martijn Ghielen. Zie ook de winnaarsfoto.

  Vervolgens snel douchen en door naar de lunch, en iedereen was weer op tijd. Toen stond er een potje padel op het programma, en hier zijn we erachter gekomen dat Mitchell Janssen niet tegen zijn verlies kan en dat “ROLAND”! een verraderlijke en toch ook vrouwelijke (bedankt Henny) service heeft. Uiteraard waren de winnaars Lex van Empel en Martijn Ghielen. De sponsoren gingen een stukje wandelen maar waren te laat voor de busrit terug, dus Patrick Smits is met vier biertjes achter de kiezen negen kilometer teruggelopen zonder te zeuren.

  Tijd voor een balkonsessie waarin Mark Bosch zijn nieuwe kwaliteit heeft laten zien, hij kan namelijk een glas op zijn buik balanceren.

  Om 19.00 uur was het tijd voor het avondeten en naderhand hebben we een leuke quiz gedaan onder leiding van Ruud en Bram Verspeek, en om in de sfeer te komen liet Ruud een waar scheetfestijn horen. Vervolgens begon het blaasspel en won Martijn Ghielen uiteraard meteen. Vervolgens hebben we geleerd dat Arne heel goed kan blazen...

  Groep 1 was de uiteindelijke winnaar na een spannend eindspel waarin Daan van Gansewinkel het snelst een parcours aflegde, en dát in een mooie outfit. Trainer Mario Verlijsdonk had lof voor de gezelligheid en sfeer die in de groep heerst en wees de oude teamleden (Leon van den Bosch, Ruud en Gijs) op het feit dat we dit moesten doortrekken in de rest van het seizoen. Deze positieve vibe werd alleen maar beter toen de sponsoren binnenliepen en Antwan Sprengers weer een vieze grap maakte.

  Iedereen weer redelijk nuchter naar bed, hopelijk is morgen iedereen weer op tijd!

 • Dag 3 – Vrijdag 6 januari 2023

  Geschreven door: Arne van Geffen

  Na een gezellige donderdagavond verscheen iedereen (op tijd en zeer uitgerust) aan het vroege ontbijt op dag 3 in Torremolinos. Na een stevig ontbijt met veel eieren en spek stond de groep klaar om te vertrekken naar het trainingsveld. Echter was het de “plaatselijke” TwinTours die deze ronde op zich liet wachten. Na wat oponthoud kwamen we aan bij het trainingsveld, wat deed denken aan het oude NWC-kunstgrasveld. Ook op deze dag had de technische staf een mooie training bedacht met onder andere een afwerk- en partijvorm. De partijvorm werd uiteindelijk verdiend gewonnen door team blauw, met een 0-1 eindstand. Na een prachtige aanval over meerdere schijven wist Damon Claessens de bal schitterend in eigen goal te verwerken.

  De hierop volgende terugreis naar het hotel was vooral erg winderig en de toeter werd meermaals getest door Robin Rijnders. Na een korte maar intensieve chillsessie op het dakterras, inclusief flinke plons in het zwembad, werd er wederom genoten van een lekkere lunch. Om vervolgens af te reizen naar het strand. Op het strand werd vervolgens genoten van hoogstaand voetvolley. Hieronder een korte samenvatting van de hoogtepunten:

  - Verschillende prachtige omhalen van Martijn Henst;
  - De “harde voeten” van Denzell Verspeek;
  - Zeer slechte scheidsrechter L. van den Bosch;
  - Debuut & snoekduik van Maarten Mollemans;
  - Omhaal van Tim van Dijk op de kin van Damon Claessens.

  In een zeer spannende finale (35-13) kwamen Martijn Henst, Robin Rijnders, Daan van Gansewinkel en Menno Janssen als winnaars uit de bus. Daarnaast werd Robin Rijnders bekroond als MVP van het toernooi. Na het avondmaal stond er een pubquiz op het programma onder leiding van Leon en Robin. Deze quiz werd andermaal goed ontvangen door Tiny Werts, met zijn geweldig behaalde laatste plaats. Na de quiz werd er nog afgetankt in de lobby om vervolgens de nachtrust op te pakken richting de clash van morgen met Schijndel. Dit is het team van onze oud-trainer Henry van Alebeek.

 • Dag 4 – Zaterdag 7 januari
  Geschreven door Gijs Brüsewitz en Koen van Dijck

  Hoewel de zonsopkomst ontzettend mooi was om te aanschouwen vanaf het balkon op de hotelkamer, hebben maar weinig spelers of stafleden dat meegemaakt op de zaterdagochtend. De groep werd namelijk pas vanaf 09.00 uur verwacht aan de ontbijttafel, waar zoals gebruikelijk de dag mee begint tijdens dit trainingskamp. De reden voor deze late ochtendklok is een rustige voorbereiding op onze wedstijd tegen Schijndel.

  Na het ontbijt stond een teambijeenkomst op het programma, waarbij staf en spelers de eerste seizoenshelft evalueerden om zo alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen.

  Voor de lunch van 12.30 uur was er een wedstrijdbespreking waarbij hoofdtrainer Mario Verlijsdonk ons voorbereidde met de opstelling en tactische aanwijzingen. Na lunchtijd, waarbij de rij naar de schaal pasta opliep tot enkele tientallen personen, was het dan tijd om de bus in te stappen om de blauwgelen van Schijndel van de mat te vegen. Deze wedstrijd werd door ons met 1-0 gewonnen dankzij een benutte strafschop van Arne van Geffen. 

  De avond stond in het teken van teambuilding. Sponsoren nodigden het team uit om in een kroeg de fantastische wedstrijd PSV - Sparta te kijken. Dit affiche lieten de spelers dan ook niet schieten en zorgde voor het spektakel wat vooraf werd verwacht. De rest van de avond liet het barpersoneel de tap goed doorlopen waardoor een enkeling de nacht met maar een uurtje slaap wist te overleven. Een leuke, mooie en vooral sportieve dag!

 • Dag 5 - Zondag 8 januari
  Geschreven door Youri van Brussel

  Na een geweldig stapavondje met de sponsoren zaten we vanochtend om 07.30 uur aan het ontbijt. Vervolgens stapten we de bus in richting het vliegveld. In de dikke chaos en het een en ander legaal voorschieten zaten we om 10.40 uur in het vliegtuig en konden vele oogjes nog eventjes kort gesloten worden om de benodigde slaap in te halen. Na een goede vlucht moesten we kort op de koffers wachten. Nadat alle koffers weer veilig in juiste handen waren en iedereen een snelle hap bij de AH To Go gepakt had, stapten we in de bus die ons via Schijndel weer op het mooiste sportpark van Nederland bracht.

  Het trainingskamp van NWC 1 zit er weer op. Wij willen namens de spelersgroep en staf de sponsoren enorm bedanken voor dit wederom enorm geslaagde trainingskamp!

  Tot 15 januari op sportpark ‘t Root om de oranjehemden weer aan te moedigen thuis tegen RPC.

rfwbs-slide