• ST Someren/NWC en DSE gaan met een 1-1 remise uit elkaar

• In de eerste helft waren de kansen schaars en gebeurde er lange tijd voor beide doelen niets. Zowel Someren/NWC als DSE wilden beiden het spel niet maken en hierdoor werd de neutrale toeschouwer niet verwend. Op slag van rust kwam DSE op voorsprong uit een hoekschop. De bal die in eerste instantie nog weggewerkt leek te worden,  belandde voor de voeten van DSE speelster Eefje van Haperen, die zich niet bedacht en goed de bal achter Iris van Stiphout wist te werken. Na deze voorsprong voor de thuisploeg floot de leidsman gelijk voor de rust, 1-0.

De 2de  helft hadden de vrouwen van Someren/NWC het initiatief, maar de eerste 25 minuten van het 2de  deel leverde dit nog geen echte kansen op. De organisatie van de thuisploeg stond als een huis.  20 minuten voor het einde van de wedstrijd moest Someren/NWC wat forceren en bracht met Kim Bankers, een extra aanvaller in het veld. Hierdoor moest verdedigster Julia Mennen,  die een puike wedstrijd speelde,  plaats maken. De thuisploeg werd volledig terug gedrongen en deze druk resulteerde een kwartier voor het eindsignaal in de gelijkmaker. Een goed genomen hoekschop van invaller Kim Bankers kwam bij de tweede paal terecht,  waar Shauny Regli torenhoog boven de rest uitkwam en de gelijkmaker binnen wist te knikken. Someren/NWC was in de eindfase heer en meester, maar echte kansen leverde dit niet meer op.

Zo is het eerste punt van de competitie behaald. Een punt waar het team van trainer Ivo Veltrop wel mee kon leven.

Volgende week is het "DERBYTIME !!"… Someren/NWC tegen Nuenen heeft al een aantal seizoenen niet meer op de agenda gestaan,  maar zondag treffen beide ploegen elkaar weer. Nuenen is met twee gelijke spelen nog ongeslagen. Maar Someren/NWC zal er alles aan doen om de punten op de Potacker te houden.

Aftrap van deze wedstrijd is om 12.00 uur.