• Ongelukkige nederlaag NWC in Vianen

  12 sep 2021
 • Vianen - NWC heeft de tweede groepswedstrijd in het bekertoernooi nipt verloren. Tegen tweedeklasser Vianen Vooruit legden de oranjehemden het op onfortuinlijke wijze af: 1-0.

  Na deze verliesbeurt is er nog geen man overboord. NWC pakte tegen Someren al drie punten en bij winst op Venhorst, zondag in Asten, kwalificeert het team van trainer Ruud Vermeer zich voor de volgende ronde. Wellicht is een punt overigens al voldoende, maar dat is uiteraard even afwachten. NWC is nu de nummer drie in de poule, achter koploper Vianen Vooruit en runner-up Someren.

  Binnen een kwartier, waarin aanvankelijk nog weinig was gebeurd, trok Vianen Vooruit de voorsprong op een schitterende manier naar zich toe. Een overtreding van de lange Astense verdediger Tim van Stiphout werd bestraft met een vrije trap, die door de ervaren Rik Renirie in de kruising werd geschoten: 1-0. Een minuut later kreeg Youri van Brussel namens NWC de kans op 1-1, maar zijn kopbal op aangeven van Martijn Ghielen belandde op het dak van het doel. Gedurende de eerste helft imponeerde NWC nauwelijks en waren doelkansen schaars. Vianen Vooruit hield het compact en weerhield NWC ervan om gevaarlijk te worden. De gasten waren dan ook zoekende en konden de juiste opening niet vinden. De beste mogelijkheid voor rust was nog voor Vianen Vooruit, dat een ongecontroleerde uithaal van captain Rik Willemsen voorlangs zag gaan. Op slag van rust werd NWC wel iets sterker, maar niet voldoende om de thuisclub aan het wankelen te brengen.

  In de rust en vroeg in de tweede helft bracht coach Vermeer wat verse krachten in om zijn elftal van een impuls te voorzien. Binnen het kwartier kreeg NWC dan ook drie serieuze kansen. Een kopbal van Daan Hendrix, op fraai aangeven van Ruud Leenen, werd klemvast gepakt door Vianen Vooruit-keeper Senne Klären en twee pogingen van Robin Rijnders troffen ook geen doel. De mooiste aanval vond plaats in minuut 62. Een frivole aanval over meerdere schijven verdiende een beter lot toen Douwe Hurkmans een slim overstapje van Tijs van Tilburg net niet goed inschatte waardoor de kans was verkeken. In de slotfase waren er ook nog mogelijkheden voor Leenen (kopbal over) en Van Brussel (bal in kansrijke positie verkeerd geraakt); ook hier hadden de oranjehemden het vizier niet op scherp staan. NWC kreeg het maar niet voor elkaar om zich naast de stugge formatie uit Vianen te knokken, ook niet toen een knal van Daan van Gansewinkel in de blessuretijd bijna de verre hoek vond. Het bleek de laatste poging van de wedstrijd, want arbiter Heuts floot na enkele minuten extra tijd voor het eindsignaal. NWC bleef dus met lege handen achter, waar het meer had verdiend. Komende zondagmiddag komt tweedeklasser Venhorst op bezoek, dat tegen Vianen Vooruit nog doelpuntloos gelijkspeelde maar vanmiddag met 7-0 werd gedeclasseerd door Someren.

  Opstelling NWC
  Bas Lemmen, Tim van Stiphout (46’ Ruud Leenen), Leon van den Bosch (59’ Damon Claessens), Martijn Henst, Jules Geenen (61’ Daan van Gansewinkel), Martijn Ghielen (46’ Douwe Hurkmans), Youri van Brussel, Robin Rijnders (61’ Mark Bosch), Sander van den Eijnde, Daan Hendrix en Tijs van Tilburg.

  Scoreverloop
  14’   1-0   Rik Renirie

  Uitslagen

  SV Someren

  -

  Venhorst

  7-0

  Vianen Vooruit

  -

  NWC

  1-0

 • Stand

  PositieTeamGSGWGLVLVTPT
  1SV Someren 13201936
  2NWC 13201416
  3Vianen Vooruit 13111224
  4Venhorst 13012091
 • Programma

  Geen informatie

rfwbs-slide