• Asten – NWC maakte het vanavond in het eerste bekerduel tegen tweedeklasser Sporting Heerlen nog aardig spannend. De oranjehemden koesterden een 3-0 voorsprong, maar in de slotfase kwamen de Limburgse bezoekers nog akelig dicht bij een puntje. Het eindigde op sportpark ’t Root in 3-2 voor de thuisclub.

  Bijna een half jaar na de laatste officiële wedstrijd, die NWC in Geldrop met 0-3 won van Braakhuizen, mochten de Astenaren vanavond eindelijk weer “om het echie’’ aan de bak. Toen, op 8 maart, werd Chesron Geuns de matchwinner op sportpark De Kievit met drie doelpunten. Nu de spits is gestopt als actief voetballer heeft de nieuwe hoofdtrainer Ruud Vermeer een aantal nieuwe krachten, zowel uit de jeugd (vanavond waren dat Bas Lemmen, Damon Claessens, Robin Rijnders en Daan Roelofs) als teruggekeerde ervaren spelers (Ralf van Oosterhout en Jeremias Carlos David), in te passen. Opponent Sporting Heerlen eindigde in het niet-voltooide vorige seizoen als vijfde in klasse 2G.

  NWC opende furieus op eigen veld. Door het toepassen van de voordeelregel door arbiter Opsteen uit Keldonk kon Tijs van Tilburg op de rechterflank de achterlijn opzoeken, waarna hij een perfecte voorzet afleverde die door Sander van den Eijnde tegen de touwen werd gekopt: 1-0. Vlak voor rust volleerde verdediger Gijs Kuijpers een slim genomen vrije trap van Jeremias Carlos David naast het doel. Verder vielen er weinig kansen te noteren in de eerste helft, waarin het spelbeeld op en neer golfde.

  Na rust werd het bekerduel stukken aantrekkelijker om naar te kijken, simpelweg omdat er meer gebeurde voor beide doelen. Een veelbelovende aanval over links kwam uiteindelijk terecht bij Mark Bosch, wiens knal over Sporting Heerlen-goalie Rik van Winkelhof zeilde. Drie minuten daarna trad NWC-aanvoerder Martijn Henst als reddende engel op op de doellijn, waar hij tot tweemaal toe de bal wegwerkte. Even later toonde de ingevallen aanvaller Jeroen van Deursen zijn waarde door achter zijn standbeen, met rechts, de 2-0 in de verre hoek te prikken: 2-0. In de fase die daarop volgde moest NWC even doorbijten en de voorsprong zien vast te houden. Het werd daarbij flink geholpen door de jonge goalie Bas Lemmen, die een betrouwbare indruk maakte en twee keer uitstekend reddend optrad. Hij had een sterk antwoord op kansrijke pogingen van Mohammed Sediq en Renzo Raemaekers, die beide de aansluitingstreffer op hun schoen hadden. Toen de storm weer wat ging liggen kwam NWC op 3-0, dat via een vlijmscherpe counter de beslissing aantekende. De dreigende Van Deursen stormde na goed doorzetten af op de Heerlense sluitpost, hield het overzicht en legde breed op de trefzekere Luuk Castelijns: 3-0. Kort hierop volgde opnieuw een mooie reflex van Lemmen, die een schot van Seddiq uit de hoek bokste. Lemmen moest in minuut 81 toch capituleren toen Tom Hajjaji na wat vertwijfeling in de NWC-achterhoede profiteerde en de 3-1 binnenschoot. De formatie van Ruud Vermeer had het in de slotfase zwaar en moest ook nog de (fraaie) 3-2 slikken, die op naam kwam van Seddiq. Zijn aanname en knal in de verre hoek waren van grote klasse, maar verder dan dit kwamen de Heerlenaren niet in Asten. Het bleef bij 3-2 na een enerverend tweede bedrijf waarin genoeg gebeurde. NWC maakt vorderingen, maar kan zeker nog wat stappen voorwaarts zetten. Zaterdag komt de grote test, als in de eerste kwalificatieronde van het TOTO KNVB Beker-toernooi hoofdklasser Achilles in Veen de tegenstander is. De aanvang is 18.00 uur op sportpark De Hanen Weide.

  Opstelling NWC 
  Bas Lemmen, Leon van den Bosch (46’ Ralf van Oosterhout), Gijs Kuijpers, Martijn Henst, Damon Claessens (61’ Daan Hendrix), Luuk Castelijns, Robin Rijnders (46’ Menno Janssen), Mark Bosch (61’ Daan Roelofs), Sander van den Eijnde, Tijs van Tilburg en Jeremias Carlos David (46’ Jeroen van Deursen).

  Scoreverloop
  04’   1-0   Sander van den Eijnde
  62’   2-0   Jeroen van Deursen
  74’   3-0   Luuk Castelijns
  81’   3-1   Tom Hajjaji
  90’   3-2   Mohammed Seddiq

 • Uitslagen

  Geen informatie

 • Programma

  Geen informatie

 • Stand

  PositieTeamGSGWGLVLVTPT
  1Brabantia3300719
  2NWC3111684
  3Sporting Heerlen3102543
  4BSV Limburgia/Kamerland3012271
rfwbs-slide