• NWC vrijwel zeker van kwalificatie voor volgende bekerronde

 • Geleen - NWC heeft vanmiddag uitstekende zaken gedaan in het bekertoernooi. De Astenaren versloegen tweedeklasser Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie afgetekend met 1-5 en kunnen kwalificatie voor de volgende ronde bijna niet meer ontgaan. Chesron Geuns was de uitblinker met drie treffers, allen vóór rust geproduceerd.

  De eerste helft was enerverend om te aanschouwen. NWC kwam al na zeven minuten op voorsprong dankzij spits Chesron Geuns: 0-1. Even later trok de Geleense fusievereniging de stand weer gelijk dankzij een benutte strafschop (1-1), maar al gauw daarna maakte Geuns zijn tweede namens NWC. Op slag van rust zorgde de aanvalsleider ook nog voor de 1-3, waardoor de bezoekers met een voldaan gevoel konden gaan rusten. Overigens had de score nog hoger kunnen uitvallen als Timo Janssen en Mark Bosch beter omsprongen met de kansen, want die kreeg NWC voldoende. De oranjehemden waren dan ook de betere ploeg.

  Na de rustpauze liep NWC verder uit. Timo Janssen zette de 1-4 op zijn naam en in de slotfase zorgde invaller Sander van den Eijnde ook nog voor de 1-5, waardoor de formatie van coach Roel Nabuurs een fraaie uitslag op het scorebord zette. NWC is koploper in de poule, met achter zich Venlosche Boys en Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie met beide drie punten. Olympia'18 is door de nederlaag vandaag uitgeschakeld. NWC zou theoretisch gezien de volgende ronde nog kunnen verspelen, maar dan moet het wel heel gek lopen. Zondag ontvangen de Astenaren Venlosche Boys, dat uitkomt in de eerste klasse. Opnieuw een mooie testcase voor de sterk startende equipe van Nabuurs.

  Opstelling NWC
  Gijs Brüsewitz, Menno Janssen, Ruud Leenen, Leon van den Bosch, Martijn Henst, Timo Janssen (80' Krijn van Bussel), Douwe Hurkmans, Mark Bosch, Jeroen van Deursen (61' Tijs van Tilburg), Chesron Geuns (46' Sander van den Eijnde) en Youri van Brussel.

  Scoreverloop
  07'   0-1   Chesron Geuns
  10'   1-1   Strafschop
  25'   1-2   Chesron Geuns
  45'   1-3   Chesron Geuns
  61'   1-4   Timo Janssen
  89'   1-5   Sander van den Eijnde

  Alle statistieken vind je op https://www.nwc-asten.nl/nwc-1-ve-zondag-speeldag-man/

rfwbs-slide