• NWC verliest slecht uitduel tegen koploper Oirschot Vooruit

• Oirschot – NWC is voor de tweede keer op rij met lege handen achtergebleven. De oranjehemden, die te maken hebben met een aantal blessures en afwezigen, leden een minieme nederlaag bij lijstaanvoerder Oirschot Vooruit dat vanmiddag de meest gelukkige was: 3-2.

De middag begon nog voortvarend voor de ploeg van trainer Mario Verlijsdonk. Binnen vier minuten lag de bal al in het netje. Een vlotte NWC-aanval werd tot doelpunt gepromoveerd via Arne van Geffen, die een haarfijne voorzet van René Peters simpel kon binnentikken: 0-1. Even later bracht Martijn Ghielen zijn teamgenoot Youri van Brussel in stelling, maar diens uithaal ging over het doel van aanvoerder Niels Stockman. Daarna volgde een mindere periode in de wedstrijd, waarin NWC steeds minder initiatief begon te krijgen. Oirschot Vooruit kroop wat meer uit de schulp en dat leverde in minuut negentien de gelijkmaker op, geproduceerd door jongeling Koen Versteden. Een kopbal uit de prima voorzet van linksback Alex van Overdijk werd in eerste instantie gekraakt, maar de afvallende bal bleek een prooi voor Versteden: 1-1. Kort voor rust zag Bram van Straten zijn bekeken poging naast het Astense doel gaan. Oirschot Vooruit en NWC hielden elkaar in evenwicht en de gelijke ruststand was een logische.

Na rust kwam de thuisclub alerter uit de kleedkamer dan NWC. Een lang lopende aanval van de Oirschotse formatie kwam uiteindelijk terecht bij Van Straten, die geheel vrijstaand binnenliep: 2-1. Vier minuten daarna viel zelfs de 3-1 van de voet van Job van Gestel. NWC-keeper Gijs Brüsewitz liet een houdbaar schot los, waarna Van Gestel geen enkele moeite had om de 3-1 op zijn naam te zetten. NWC was de kluts kwijt en maakte een aangeslagen indruk, totdat de bezoekers de uitgelezen mogelijkheid kregen om de marge te verkleinen. Een lichte overtreding van Koen van Heerebeek op Jeroen van Deursen werd bestraft door scheidsrechter Engelen, waarna Youri van Brussel koeltjes de strafschop benutte: 3-2. In het laatste half uur joeg NWC op de gelijkmaker, maar door het matige veldspel en het moeizaam bespeelbare veld kwam het elftal van Verlijsdonk nauwelijks tot serieuze kansen. Oirschot Vooruit loerde op de counter, maar maakte evenmin indruk. Wat ontstond was een hele povere tweede helft waarin weinig verheffends gebeurde en het niveau laag lag, ondanks het feit dat er al vijf treffers vielen te noteren. De koploper trok de drie punten stroef over de streep en NWC boekte opnieuw geen resultaat. Zaterdag zal het hoe dan ook beter moeten, als buurman Someren om 19.00 uur de volgende opponent is.

Oirschot Vooruit

3

NWC

2

Opstelling NWC
    Gijs Brüsewitz, Menno Janssen (70’ Tim van Stiphout), Leon van den Bosch, Ruud Leenen, René Peters, Douwe Hurkmans (76’ Teun van Erp), Mark Bosch, Youri van Brussel, Martijn Ghielen (46’ Robin Rijnders), Jeroen van Deursen en Arne van Geffen.

Scoreverloop
    04’   0-1   Arne van Geffen
    19’   1-1   Koen Versteden
    50’   2-1   Bram van Straten
    54’   3-1   Job van Gestel
    60’   3-2   Youri van Brussel (strafschop)