• Met zes punten uit twee duels op zak, koerst NWC af op de volgende bekerronde. De ploeg van Roel Nabuurs kan dat ticket zondag veiligstellen, als eersteklasser Venlosche Boys te gast is op sportpark ’t Root.

    NWC beleeft een uitstekende start van het seizoen. De oranjehemden versloegen eersteklasser ZSV in een oefenwedstrijd en zetten die positieve lijn door in het bekertoernooi. Olympia’18 kreeg klop (3-1) en zondag maakte de Astense formatie korte metten met Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie. In Geleen werd het 1-5, mede dankzij een hattrick van spits Chesron Geuns. NWC staat eerste in de poule, met drie punten voorsprong op zowel de tegenstander van afgelopen zondag als op de komende opponent uit Venlo. Omdat de eerste twee teams doorgaan naar ronde twee, is NWC hard op weg om zich te kwalificeren.

    NWC’s oude bekende Venlosche Boys – in het verleden veelvuldig tegenstander in de tweede klasse – verloor de eerste bekerwedstrijd thuis van Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie (2-3), maar won afgelopen zondag in Boxmeer met dezelfde cijfers van Olympia’18. De equipe van coach Sjoerd van der Coelen, die zich de afgelopen twee seizoenen handhaafde in de eerste klasse, kent dus een wat wisselvallige start van het seizoen. De laatste speelronde in deze bekergroep belooft ongetwijfeld een spannende te worden, waarbij NWC het in eigen hand heeft. Een goed resultaat tegen de Limburgse eersteklasser zou een mooie bekroning zijn op de fraaie start, waardoor men met vertrouwen kan uitkijken naar de eerste competitiewedstrijd op 22 september uit tegen Beerse Boys. Het treffen zondag in Asten begint om 14.30 uur, scheidsrechter is de heer Karavla.

    Alle statistieken vind je op https://www.nwc-asten.nl/nwc-1-ve-zondag-speeldag-man/

rfwbs-slide