• NWC start bekerseizoen met derby tegen Someren

  2 sep 2021
 • Na elf maanden zonder officiële duels gaat het zondag dan eindelijk weer beginnen. NWC speelt niet zomaar een wedstrijd, want op de eerste speeldag van het bekertoernooi krijgen de oranjehemden bezoek van buurman Someren.

  NWC kan dus meteen flink aan de bak tegen competitiegenoot Someren. De formatie van trainer Ruud Vermeer moet in de poule verder zien af te rekenen met een tweetal andere tweedeklassers, namelijk Vianen Vooruit en Venhorst.

  De Astenaren kenden een behoorlijke aanloop. In een voorbereiding die werd opgedeeld in twee blokken - in juni en augustus - oefende NWC liefst drie keer tegen eersteklasser Heeze, waartegen zowel werd gewonnen, verloren als gelijk gespeeld. Afgelopen zondag won NWC in Vierlingsbeek verdiend met 0-2 van Volharding dankzij twee late treffers van Tijs van Tilburg. Dat was een goede generale op weg naar het bekertoernooi, waarin de verdere basis moet worden gelegd voor een succesvol seizoen in de tweede klasse H.

  Opponent Someren kan tevreden terugkijken op de oefencampagne. Eersteklassers Deurne en Heeze werden allebei met een klinkende 0-3 zege verslagen. De blauw-witten beschikken dit jaar over een jonge ploeg, die wordt geleid door voormalig eerste elftal-speler Tim van Seggelen (39). De vroegere centrumverdediger had de afgelopen vier seizoenen Someren 2 onder zijn hoede en werd in het voorjaar benoemd tot opvolger van Dominik Vergoossen.

  Het is niet de eerste keer dat NWC en Someren elkaar ontmoetten in bekerverband. In augustus 2016 wonnen de Somerenaren met 1-2 in Asten dankzij een late goal van verdediger Oelse Venhuizen, die ook al het eerste doelpunt voor zijn rekening nam. Hoe de verhoudingen anno 2021 liggen gaan we zien vanaf 14.30 uur, als scheidsrechter Hameleers het startsein geeft voor de eerste bekerwedstrijd op sportpark ‘t Root van seizoen 2021-2022. 

  Lees meer belangrijke info via deze link

 • Pouleprogramma

  Geen informatie

 • Poulestand

  PositieTeamGSGWGLVLVTPT
  1SV Someren 13201936
  2NWC 13201416
  3Vianen Vooruit 13111224
  4Venhorst 13012091
rfwbs-slide