• NWC rekent na rust af met Someren

  5 sep 2021
 • Asten - NWC is voortvarend van start gegaan in het bekertoernooi. De ploeg van coach Ruud Vermeer was op eigen sportpark te sterk voor buurman Someren, dat in de tweede helft over de knie werd gelegd: 2-0.

  Het was voor NWC de eerste officiële wedstrijd sinds oktober vorig jaar. In de derby tegen Someren konden de oranjehemden meteen flink aan de bak. Met succes, want de punten bleven op sportpark ‘t Root.

  De eerste helft stond bol van slordigheden, balverlies en weinig echte doelkansen. Someren had dan nog de beste mogelijkheden. Zo werd een schot in kansrijke positie van Koen de Louw ternauwernood gekraakt en pareerde NWC-goalie Gijs Brüsewitz een wippertje van vleugelaanvaller Tim van den Boomen, die het uit een vrij moeilijke hoek moest proberen. Meer opwinding was er niet voor rust, NWC zette er in aanvallend opzicht eigenlijk niets tegenover. Beide teams waren duidelijk  nog zoekende. Dieptepunt was de op het oog ernstige blessure van NWC-middenvelder Joris van Horne, die zonder tegenstander in de buurt naar zijn knie greep en vervolgens van het veld gedragen moest worden.

  NWC kwam sterker uit de kleedkamer en trok het initiatief naar zich toe. Someren had meerdere overtredingen nodig om de thuisploeg af te stoppen en verloor de grip op het duel. Na een uur spelen kwam NWC dan ook op voorsprong via Daan Hendrix, die voor rust nog als back speelde en na de thee als aanvaller werd ingezet. Zijn rush over de rechterkant eindigde met een hard schot dat via de binnenkant van de paal doel trof: 1-0. Even later deed zich een soortgelijke situatie voor, maar nu vloog zijn poging voorlangs het doel van keeper Sil Joosten. Binnen drie minuten was het wel weer raak, opnieuw na een doortastende actie van Hendrix die zijn tegenstander Justin Hoeben te snel af was. Zijn voorzet kwam via wat Somerense aanrakingen terecht bij jongeling Daan van Gansewinkel, die de bal binnenkant voet in de linkerbovenhoek dropte: 2-0. Someren kwam deze tik mentaal niet meer te boven en maakte een verslagen indruk. NWC had de blauw-witten op de knieën en controleerde de wedstrijd, zonder in de problemen te komen. Via de tegenaanval brak de formatie van Vermeer nog enkele keren gevaarlijk uit, maar de geboden ruimte leverde geen derde treffer meer op. En dat ondanks een fraaie individuele actie van de ingevallen jeugdspeler Tim van Dijk, wiens schot over het doel moest worden getikt door doelman Joosten. NWC speelde na rust met veel meer overtuiging dan Someren en trok de overwinning derhalve verdiend naar zich toe. Door de mooie driepunter zijn de Astenaren koploper in de poule, gevolgd door Venhorst en Vianen Vooruit die doelpuntloos gelijk speelden. Zondag gaat NWC op bezoek in Vianen, waar men zich gaat proberen te kwalificeren voor de volgende bekerronde.

  Opstelling NWC
  Gijs Brüsewitz, Jules Geenen (74’ Tim van Stiphout), Leon van den Bosch, Martijn Henst, Daan Hendrix (74’ Tim van Dijk), Daan van Gansewinkel, Joris van Horne (45’ Robin Rijnders), Mark Bosch (61’ Martijn Ghielen), Sander van den Eijnde, Youri van Brussel (46’ Douwe Hurkmans) en Tijs van Tilburg.

  Scoreverloop
  60’   1-0   Daan Hendrix
  63’   2-0   Daan van Gansewinkel

  Uitslagen

  NWC

  -

  Someren

  2-0

  Venhorst

  -

  Vianen Vooruit

  0-0

 • Stand

  PositieTeamGSGWGLVLVTPT
  1SV Someren 13201936
  2NWC 13201416
  3Vianen Vooruit 13111224
  4Venhorst 13012091
 • Programma

  Geen informatie

rfwbs-slide