• NWC pakt drie punten op eerste speeldag in Hilvarenbeek

• Hilvarenbeek - Het seizoen is voortvarend begonnen voor NWC. De ploeg van trainer Ruud Vermeer won na een leuk duel met 2-4 bij Hilvaria. Voor de Astenaren kwamen Tijs van Tilburg, Jeroen van Deursen (tweemaal) en Youri van Brussel tot score.

Voor rust had NWC de betere kansen. Eerst werd een toegekende strafschop voor NWC na overleg met de Hilvaria-grensrechter omgezet in een vrije trap, die vervolgens geen gevaar opleverde. Nadat Hilvaria-doelman Martijn Bijdevier op fraaie wijze pogingen van Tijs van Tilburg en Youri van Brussel onschadelijk had gemaakt, moest de goalie later toch capituleren. Jeroen van Deursen werd neergelegd, waarna NWC dit keer wél de penalty toegewezen kreeg. Van Tilburg benutte deze buitenkans: 0-1. Op slag van rust had de Astense sluitpost Gijs Brüsewitz nog een prima reflex in huis waarmee hij zijn elftal op voorsprong hield.

Na rust kwam NWC al gauw op 0-2. Eerst pareerde Bijdevier een inzet van Van Tilburg, maar uit de hoekschop was het Van Deursen die op aangeven van Mark Bosch met een prachtige volley doel trof vanaf 25 meter: 0-2. Zes minuten later besliste Van Brussel de wedstrijd door een voorzet van Douwe Hurkmans tegen de touwen te koppen: 0-3. Vanwege buitenspel werd even later een vierde treffer voor NWC, geproduceerd door Van Deursen, afgekeurd. Halverwege het tweede bedrijf kwam Hilvaria weer enigszins terug in de wedstrijd toen een misverstand in de NWC-defensie de 1-3 inleidde van Fedde Rasenberg. Zes minuten later stond Brüsewitz keurig zijn mannetje door een tweede doelpunt van Hilvaria-kant te voorkomen.

In de slotfase ging het snel op en neer en had Van Deursen de 1-4 op zijn schoen, maar zonder succes. NWC maakte het zichzelf wel heel lastig toen Hilvaria, opnieuw na fouten in de Astense achterhoede, kon toeslaan via Max Toemen: 2-3. Het was een enerverende pot voetbal op sportpark De Roodloop, waar veel kansen en goals vielen te noteren. De drie punten gingen ondanks de toenemende spanning mee naar Asten, want in de slotminuten maakte Van Deursen op aangeven van invaller Martijn Ghielen de beslissende 2-4. De oranjehemden kunnen vol goede moed uitkijken naar de volgende wedstrijd, zondag op ‘t Root tegen Beerse Boys.

Hilvaria

2

NWC

4

Opstelling NWC
    Gijs Brüsewitz, Ruud Leenen (66’ Martijn Ghielen), Leon van den Bosch, Martijn Henst, Douwe Hurkmans (79’ Jules Geenen), Daan van Gansewinkel, Youri van Brussel, Mark Bosch, Sander van den Eijnde, Jeroen van Deursen en Tijs van Tilburg (66’ Robin Rijnders).

Scoreverloop

41’   0-1   Tijs van Tilburg (strafschop)
    52’   0-2   Jeroen van Deursen
    58’   0-3   Youri van Brussel
    69’   1-3   Fedde Rasenberg
    88’   2-3   Max Toemen
    90’   2-4   Jeroen van Deursen