• NWC opent bekerseizoen met interessant thuisduel tegen Olympia’18

    30 aug 2019
  • NWC bereidt zich deze week voor op het eerste groepsduel van het bekertoernooi. Zondag ontvangen de oranjehemden Olympia’18 uit Boxmeer op sportpark ’t Root.

    De voorbereiding bestond voor NWC uit veel trainingen en één oefenwedstrijd, in Zeilberg tegen eersteklasser ZSV. Zaterdag boekte het elftal van coach Roel Nabuurs op De Kranenmortel een knappe 2-3 overwinning dankzij doelpunten van Chesron Geuns, Menno Janssen en Sam Ockers. Een nuttig vriendschappelijk duel dus, maar nu is het zaak om ook in het bekertoernooi voor een goed resultaat te zorgen.

    Olympia’18 is direct een interessante tegenstander. De formatie uit Boxmeer is ook tweedeklasser, maar dan in de tweede klasse H met voornamelijk deelnemers uit Noordoost-Brabant. NWC en Olympia vertonen veel gelijkenissen, want beide elftallen pakten vorig seizoen de titel in de derde klasse en klaarden de klus ook nog eens met een straatlengte voorsprong op de achtervolgers. Wat dat betreft wordt het treffen zondag in Asten dus een mooie graadmeter voor zowel NWC als Olympia.

    De eerste twee ploegen in de poule gaan door naar de volgende ronde. NWC neemt het verder op tegen fusieclub Lindenheuvel/Heidebloem (op 8 september in Geleen) en een week later thuis tegen eersteklasser Venlosche Boys. Op zondag 22 september treft NWC in Middelbeers Beerse Boys op de eerste competitiespeeldag.

rfwbs-slide