• Na de verdiende 3-0 zege op RKVVO staat de volgende competitiewedstrijd alweer voor de deur. NWC neemt het in de vierde speelronde op tegen SV Valkenswaard, de huidige nummer zeven in de tweede klasse H.

  Tegen RKVVO maakte NWC na rust een prima indruk. De ploeg van trainer Ruud Vermeer greep de bezoekers uit Oerle bij de keel en domineerde de tweede helft, waarbij het tevens een handje geholpen werd door een zeer slordig voetballende opponent die veel knullige fouten maakte. De grote man aan NWC-kant was Jeroen van Deursen, die een ware plaag vormde voor de gasten en een loepzuivere hattrick op zijn naam zette. Daarnaast stond de organisatie goed en werd weinig weggegeven. NWC kan derhalve veel vertrouwen putten uit de overtuigende tweede helft van zondag en is erop gebrand om die vorm mee te nemen naar komend weekend, als SV Valkenswaard de tegenstander is op "Het Uilennest" aan de Pastoor Heerkensdreef.

  De Valkenswaardse equipe pakte vooralsnog vier punten uit de eerste drie duels. Op de eerste speeldag werd verloren bij Hilvaria (1-0), maar daarna herstelden de geelblauwen zich via een 5-0 overwinning op Rood-Wit Veldhoven en een verdienstelijk doelpuntloos gelijkspel bij Sparta’25. Valkenswaard staat nu zevende, maar dat zegt zo vroeg in het seizoen nog maar weinig. Vorig seizoen eindigde het elftal van coach Frank Weijers als tiende, nadat het in het seizoen daarvoor promoveerde uit de derde klasse.

  In seizoen 2019-2020 kostte een desastreuze start NWC een kansloze verliespartij tegen het team uit Valkenswaard, bijgenaamd "De Bosuilen". Binnen vijf minuten keken de Astenaren tegen een 0-2 achterstand aan door vroege goals van voormalig prof Erwin Isbouts en de eveneens belangrijke pion Thom van de Donk, die beiden overigens vier van de vijf doelpunten voor hun rekening namen in het ruim gewonnen thuistreffen met Rood-Wit twee weken geleden. De klap kwamen de oranjehemden destijds, eind 2019, niet meer te boven en dus zegevierde Valkenswaard vlak voor het intreden van de winterstop. Wat de wedstrijd van aanstaande zondag ons gaat brengen gaan we zien vanaf 14.30 uur, als op een leeg sportpark Den Dries afgetrapt wordt onder leiding van scheidsrechter Schelsema.

 • Programma

  Geen informatie

 • Stand

  Geen informatie

rfwbs-slide