• Het zal even wennen zijn, zondag op de sportparken in het land. Door de nieuwe coronamaatregelen worden wedstrijden zonder publiek rondom het veld afgewerkt en dus zal ook NWC zonder supporterssteun aantreden tegen RKVVO.

  De wedstrijden zelf gaan gewoon door en dus bereidt de ploeg van trainer Ruud Vermeer zich deze week gewoon voor op het volgende duel. In Asten komt RKVVO uit Oerle (gemeente Veldhoven) op bezoek. Al enkele seizoenen een lastige opponent voor de oranjehemden.

  Zowel NWC als RKVVO staan na twee speelronden op vier punten. NWC speelde op de eerste speeldag doelpuntloos gelijk tegen Braakhuizen en afgelopen zondag won de Astense formatie verdiend met 1-2 bij Beerse Boys. Jeroen van Deursen zette zijn elftal vlak voor rust op voorsprong, waarna Beerse Boys halverwege het tweede bedrijf op gelijke hoogte kwam. In minuut 72 benutte Tijs van Tilburg een strafschop waardoor NWC er met drie punten vandoor ging. De equipe van Vermeer was voetballend veruit de betere, maar miste teveel kansen en speelde een moeizame tweede helft. Het belangrijkste is dat NWC de eerste zege noteerde en nu de zesde plek inneemt. RKVVO rekende twee weken geleden af met buurman Rood-Wit Veldhoven (0-1), maar deelde vervolgens de punten met Hilvaria. Op het fonkelnieuwe kunstgrasveld in Oerle werd het 2-2, waar beide teams mee konden leven. Vorig seizoen eindigde het RKVVO van coach Matthijn Hoogduijn als vijfde, twee plaatsen boven NWC. Beide clubs ontmoetten elkaar voor het laatst in december 2019, toen NWC op opmerkelijke wijze de gelijkmaker in blessuretijd afgekeurd zag worden en met 1-0 ten onder ging. Bram van der Velden kroonde zich tot matchwinner voor de geelblauwen.

  De laaste twee keer dat RKVVO te gast was in Asten, won de ploeg uit Oerle (2-4 in 2016 en 1-3 in 2017). Tijd dus voor NWC om daar eens verandering in te gaan brengen, als arbiter Nefkens om 14.30 uur het startsein geeft voor deze derde speelronde. 

  Twitterverslag
  Voor de supporters die vanwege de maatregelen thuis moeten blijven, is een live wedstrijdverslag te volgen via de Twitterpagina van NWC!

 • Programma

  Geen informatie

 • Stand

  Geen informatie

rfwbs-slide