• NWC ontmoet fusieclub RKFC Lindenheuvel/Heidebloem Combinatie

  5 sep 2019
 • Na de 3-1-zege op Olympia'18, zondag in Asten, staat de volgende bekerwedstrijd alweer voor de deur. Zondag gaat het elftal van coach Roel Nabuurs op bezoek bij de fusieclub RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie in Geleen.

  Het was de start waar NWC op hoopte, afgelopen weekend op sportpark 't Root. NWC domineerde de wedstrijd tegen de Boxmeerse opponent tot aan ongeveer het laatste kwartier en voetballend maakte de thuisploeg een alleraardigste, frisse indruk. Youri van Brussel, terug van weggeweest, maakte er twee en Tijs van Tilburg was ook trefzeker. NWC trok de goede lijn van vorig seizoen door en gaat nu proberen om dat niveau vast te houden. Dat zal nodig zijn tegen Lindenheuvel-Heidebloem, dat eveneens winnend uit de eerste bekerspeelronde kwam.

  De Geleense formatie, in 2016 ontstaan uit een fusie tussen het voor NWC uit de eerste klasse bekende Heidebloem en diens plaatsgenoot RKFC Lindenheuvel, versloeg eersteklasser Venlosche Boys in Venlo knap met 2-3. De bekerpoule telt liefst drie teams die vorig seizoen kampioen werden, want naast NWC en Olympia vierde ook Lindenheuvel-Heidebloem de titel. Dat kunstje flikte de groen-witte equipe met grote overmacht in de derde klasse B, waardoor de ploeg van de nieuwe hoofdtrainer Dennis Visser zijn opwachting mag maken in de tweede klasse. Een snelle opmars, want in 2016 startte de Zuid-Limburgse club nog in de vierde klasse. Opnieuw een mooie krachtmeting die NWC dus te wachten staat, zondag op sportpark Lindenheuvel. Een goed resultaat zou bevestigen dat de oranjehemden al vroeg in het seizoen de juiste vorm te pakken hebben.

  Het duel aan de Rozenlaan 1 in Geleen, dat geleid wordt door scheidsrechter Janssen, start om 14.30 uur.

  Alle statistieken vind je op https://www.nwc-asten.nl/nwc-1-ve-zondag-speeldag-man/

rfwbs-slide