• Sittard – NWC heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. De formatie van coach Roel Nabuurs was een maatje te groot voor derdeklasser DVO en won in een kletsnat Limburg weliswaar pas laat met 1-3. In de kwartfinale wacht hoofdklasser Meerssen.

  Op het Frans Erkens Sportcomplex had NWC vanaf de eerste minuut het initiatief. Het jeugdige DVO werd teruggedrongen en NWC creëerde enkele prima kansen. Zo zeilde een schot van Jeroen van Deursen, van achter het standbeen genomen, richting de verre hoek, maar bij de tweede paal kon niemand het beslissende zetje geven. Even later kopte Timo Janssen van heel dichtbij op de lat uit een hoekschop van Luuk Castelijns. In minuut 24 had NWC meer geluk. Tijs van Tilburg profiteerde van een defensieve inschattingsfout aan DVO-zijde en maakte geen fout oog in oog met de Sittardse goalie: 0-1. Met wat meer scherpte hadden de gasten het bekerduel voor rust al kunnen beslissen, want eigenlijk was NWC op alle vlakken de betere ploeg. DVO kon zich niet wapenen tegen het niveauverschil en ook in fysiek opzicht waren de Astenaren simpelweg sterker. Toch trok de subtopper van de derde klasse B volledig uit het niets de stand weer gelijk, toen een lage voorzet vanaf de rechterflank verkeerd werd getaxeerd door sluitpost Gijs Brüsewitz en tot verbazing van iedereen in het doel rolde: 1-1. Met deze stand gingen beide elftallen rusten.

  Na de pauze bleef NWC enorm veel balbezit houden, maar ontbrak het de oranjehemden aan de beslissende eindpass. De bezoekers probeerden het wel enkele keren van grotere afstand, maar deze pogingen leverden bitter weinig op. De beste kans was nog voor Mark Bosch, wiens droge uithaal naast het doel vloog. NWC had moeite om voldoende grote mogelijkheden te creëren, maar kwam daarentegen nooit in de problemen. Het duurde tot de 77e minuut totdat NWC de voorsprong weer greep, met dank aan Sander van den Eijnde. Zijn beheerste vrije trap vond de verre hoek: 1-2. In de laatste minuut zorgde invaller Teun van Erp met een klinische treffer voor de 1-3 waarna scheidsrechter Janssen, die een eenvoudige wedstrijd floot, direct het eindsignaal gaf en de hevige regenval logischerwijs niet langer wilde trotseren. NWC zette DVO derhalve pas in het laatste kwartier, zonder te imponeren maar wel volledig verdiend, opzij en treft in de kwartfinale SV Meerssen. De hoofdklasser rekende in de achtste finale af met Boekel Sport (5-0). De kwartfinalewedstrijd zal in Asten worden gespeeld op donderdag 26 maart om 20.00 uur. Komende zondag staat het competitieduel tegen Braakhuizen in Geldrop op de planning.

  Opstelling NWC
  Gijs Brüsewitz, Niels van Horne (71’ Menno Janssen), Leon van den Bosch, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Timo Janssen, Luuk Castelijns, Mark Bosch, Jeroen van Deursen (46’ Teun van Erp), Chesron Geuns en Tijs van Tilburg (51’ Douwe Hurkmans).

  Scoreverloop
  24’   0-1   Tijs van Tilburg
  40’   1-1 
  77’   1-2   Sander van den Eijnde
  90’   1-3   Teun van Erp

 • Uitslagen achtste finale beker

  Geen informatie

rfwbs-slide