• Veen – Het is NWC niet gelukt om door te dringen tot de tweede kwalificatieronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi. De formatie van trainer Ruud Vermeer was een paar maatjes te klein voor zaterdaghoofdklasser Achilles Veen, dat met een 5-0 zege aan de haal ging.

  Al direct was duidelijk dat NWC een zware avond tegemoet zou gaan. Achilles Veen, dat in de voorbereiding enkele overtuigende resultaten had geboekt tegen onder meer Gemert en Kozakken Boys, zette meteen de tanden in de wedstrijd en was vanaf minuut één de betere partij. In de vijfde minuut was het NWC-keeper Gijs Brüsewitz die zijn team behoedde van een achterstand door na een fraaie Veense aanval sterk in te grijpen. Drie minuten later speelde de thuisploeg de Astense defensie aan diggelen en was Thomas de Man het eindstation: 1-0. Hij kon voor open doel binnentikken. Snel daarna bereikte een hoekschop de uitstekende spits Thomas Schilders bij de tweede paal, die met een steenharde volley de paal raakte. Vervolgens ging de storm even liggen en kon NWC op adem komen, maar in de beginfase hadden de oranjehemden totaal geen grip op de hoofdklasser.

  Een kwartier voor rust voorkwam Brüsewitz tweemaal een vrijwel zekere 2-0. Met katachtige reflexen voorkwam hij dat Rémon Koenen het duel in het slot gooide. In minuut 35 moest de sluitpost echter toch capituleren nadat Schilders, die via een splijtende pass voor het doel werd gezet, klinisch afrondde en de bal in de verre hoek trapte: 2-0. Toen spelverdeler Bart Westerlaken even voor rust de 3-0 op zijn naam zette, was het Astense verzet helemaal gebroken. De middenvelder onderschepte een matige uittrap van Brüsewitz en via het been van NWC-captain Martijn Henst volleerde hij knap raak: 3-0. NWC, dat in alle opzichten tekort kwam, moest alle zeilen bijzetten om de uitslag beperkt te houden na de onderbreking.

  In de 58e minuut vergrootte Achilles Veen, waar voormalig prof en NAC-coach John Karelse de scepter zwaait, de marge. Koenen had alle tijd om geheel vrijstaand, bij de tweede paal, binnen te schieten na kort kap- en draaiwerk: 4-0. Vijf minuten daarna was het de ingevallen Niek Wilborts wiens droge knal de verre hoek vond en daarmee voor 5-0 zorgde. Het kwaliteitsverschil was groot, maar bij sommige doelpunten had NWC in defensief opzicht meer kunnen uitrichten. De absolute scherpte in de duels ontbrak hier en daar, al vond Achilles Veen het na de 5-0 welletjes en voetbalden de groenwitten het bekerduel freewheelend uit. De bezoekers konden geen vuist maken en wisten eigenlijk geen serieuze doelkans te creëren. NWC snakte naar het einde en de Veense equipe kon het balletje laten gaan, totdat de Friese scheidsrechter Huizinga zonder veel blessuretijd bij te tellen affloot. Het landelijke bekeravontuur was van korte duur voor de Astenaren, die wel een ervaring rijker zijn. Achilles Veen gaat het in de volgende ronde thuis opnemen tegen Gemert, NWC treft zondag BSV Limburgia/Kamerland in Brunssum in de poulefase van de districtsbeker.

  Opstelling NWC
  Gijs Brüsewitz, Leon van den Bosch, Gijs Kuijpers, Martijn Henst, Ralf van Oosterhout (46’ Damon Claessens), Timo Janssen (62’ Menno Janssen), Sam Ockers, Luuk Castelijns (77’ Daan Roelofs), Sander van den Eijnde, Jeroen van Deursen (77’ Robin Rijnders) en Jeremias Carlos David (46’ Tijs van Tilburg).

  Scoreverloop
  08’   1-0   Thomas de Man
  35’   2-0   Thomas Schilders
  42’   3-0   Bart Westerlaken
  58’   4-0   Rémon Koenen
  63’   5-0   Niek Wilborts

   

  Bekijk alle foto's via deze link 

rfwbs-slide