• NWC neemt verdiend punt mee uit Someren

  11 sep 2022
 • Someren – NWC blijft koploper in de bekerpoule. De formatie van trainer Mario Verlijsdonk hield een terecht punt over aan het uitduel met buurman Someren (1-1) en heeft kwalificatie voor de volgende ronde volgende week in eigen hand.

  Vanaf het beginsignaal van arbiter Meijers speelde NWC zorgvuldig en geduldig, terwijl Someren inzakte en de bal aan de gasten gunde. De Astenaren voetbalden prima, maar konden in het eindstadium geen vuist maken waardoor echte kansen uitbleven. Beide teams kregen ieder één mogelijkheid. Namens Someren zeilde een poging van Mike Verdonschot over het doel en aan de overzijde pareerde de Somerense sluitpost Sil Joosten in de korte hoek een schot van de ingevallen Tim van Dijk, die de geblesseerde Youri van Brussel tien minuten voor rust afloste. Verder viel er weinig te genieten op een zonovergoten sportpark De Potacker, waar NWC de betere ploeg was.

  Ook na rust bleef NWC het initiatief houden en werd Someren teruggedrongen op eigen helft, nu ook met iets meer dreiging voor het vijandelijke doel. Een indraaiende voorzet van invaller Robin Rijnders ging op de kruising af, maar de vingertoppen van Joosten en de lat stonden de 0-1 in de weg. NWC combineerde bij vlagen fraai, maar het ontbrak de bezoekers aan een echte aanvalsleider die de bal het laatste zetje kon geven in de momenten dat NWC de thuisclub omsingelde. Toch was het nota bene Someren dat in minuut 66 de voorsprong greep. Someren, dat behoudend speelde, counterde zich op vlijmscherpe wijze naar de 1-0. Een voorzet van Thijs Martens werd binnengekopt door de pas net ingevallen jongeling Luc van Berlo: 1-0. Even daarvoor kwam NWC overigens al goed weg toen een kopbal van Koen de Louw op de lat uiteen spatte. Gaandeweg de tweede helft vloeiden de krachten in de Astense benen wat weg en tien minuten voor tijd moest NWC zelfs met een man minder verder, kort nadat Martens namens de gastheren een grote kans onbenut liet door ongecontroleerd over te schieten. Omdat coach Verlijsdonk geen wisselmogelijkheden meer had, kon aanvoerder Martijn Henst niet worden vervangen. Someren consolideerde de voorsprong en NWC hoopte nog op dat ene momentje. En juist in de fase dat de gelijkmaker niet meer in de lucht hing, viel de 1-1. Na een overtreding op Douwe Hurkmans legde Arne van Geffen aan voor een vrije trap, die hij via een Somerens lichaamsdeel tegen de netten schoot: 1-1. De tien oranjehemden knokten zich derhalve toch nog naar een verdiend punt in deze derby, waarin eersteklasser Someren vanmiddag maar zelden kon overtuigen. NWC blijft koploper in de poule met vier punten, gevolgd door de blauwwitten met evenzoveel punten. Voor SSS’18 en Olympia’18, die allebei op één punt staan, wordt het een lastig verhaal. Zondag ontvangt NWC de equipe uit Overloon en kan men zich plaatsen voor de volgende ronde.

   

  SV Someren

  1

  NWC

  1

   

  Opstelling SV Someren
  Sil Joosten, Wesley van den Boomen, Kevin van de Voort, Luc Bouwmans, Thijs Martens, Max Sonnemans, Mike Verdonschot (59' Ron van Stratum), Daan van Vlerken (59' Joep Wijnen), Maico Meulen (81' Tijn Welten), Koen de Louw en Dévi Fondon (59' Luc van Berlo).

  Opstelling NWC
  Gijs Brüsewitz, Bram Verspeek, Leon van den Bosch, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Daan van Gansewinkel (73' Douwe Hurkmans), Mark Bosch (46' Ruud Leenen), Martijn Ghielen (46' Menno Janssen), Luuk Castelijns (46' Robin Rijnders), Arne van Geffen en Youri van Brussel (35' Tim van Dijk). 

  Scoreverloop
  66'   1-0   Luc van Berlo
  86'   1-1   Arne van Geffen

 • Uitslagen

  Geen informatie

 • Stand

  PositieTeamGSGWGLVLVTPT
  1NWC 132101027
  2SV Someren 13210627
  3Olympia'18 13012491
  4SSS'18 13012291
 • Programma

  Geen informatie

rfwbs-slide