• NWC naar achtste finale na ruime bekerwinst op Bruheze

• Asten – Het bekeravontuur van NWC duurt voort. De oranjehemden ontdeden zich vanmiddag eenvoudig van vierdeklasser Bruheze (5-0) en kwalificeerden zich daarmee voor de volgende ronde. Chesron Geuns (drie) en Timo Janssen (twee) waren verantwoordelijk voor de Astense doelpuntenproductie.

NWC beleefde een hele gemakkelijke middag tegen een kansloos Bruheze. Het kwaliteitsverschil was simpelweg te groot om er een echte wedstrijd van te maken, al was de eerste kans van het duel nog wel voor de Helmondse bezoekers. Een steenharde kopstoot van jongeling Rick Koolen, van dichtbij, werd over het doel getikt door sluitpost Gijs Brüsewitz. Buiten de pech dat de middenvelder miste, raakte hij tijdens dit moment ook nog eens geblesseerd en moest hij zich voor rust nog laten vervangen door zijn trainer Peter Verstappen. NWC bleek echter gauw de betere partij en vond het netje in minuut veertien. Chesron Geuns kopte uit een voorzet van Jeroen van Deursen goed naar de grond, en verschalkte daarmee Bruheze-doelman Kevin Cox: 1-0. Vervolgens dook NWC vaak gevaarlijk op voor het Bruheze-doel, met onder meer kansen voor Van Deursen (gedrukt schot voorlangs) en een uithaal van Sander van den Eijnde belandde in de handen van de jeugdige Helmondse keeper. Tien minuten voor rust verdubbelde NWC de score dankzij Timo Janssen. De middenvelder tikte binnen na prima voorbereidend werk van Tijs van Tilburg: 2-0. Op slag van rust zeilde een prachtige knal van Mark Bosch langs de kruising. NWC speelde goed en liet het balletje vlot rondgaan, waardoor Bruheze zich alleen maar kon beperken tot verdedigen. Eigenlijk kon de nummer twee in de vierde klasse E in geen enkel opzicht een vuist maken, waardoor het een zeer eenzijdig bekerduel werd op sportpark ’t Root.

Na rust werd NWC aanvankelijk wat minder dreigend, maar de formatie van Roel Nabuurs kon nog wel aan het zelfvertrouwen werken via een drietal treffers. In de 57e minuut had Geuns een slim overstapje in huis waardoor Timo Janssen op het Bruheze-doel kon afstormen, en de afwerking geen problemen opleverde: 3-0. Daarna bloedde de wedstrijd een beetje dood en nam NWC wat gas terug, om in de laatste tien minuten nog even wat tandjes bij te schakelen. Geuns zorgde voor de 4-0 nadat hij zich ontworstelde aan zijn directe opponent en een minuut voor tijd maakte de spits zijn mooiste doelpunt van de drie. Een verdekt schot in de korte hoek, uitgevoerd met zijn linkervoet, vond het doel buiten bereik van de aan de grond genagelde Cox: 5-0. Met iets meer overtuiging had het aantal doelpunten hoger kunnen zijn, maar NWC kan tevreden terugkijken op deze eerste officiële wedstrijd van 2020. Zo hebben de oranjehemden zich optimaal voor kunnen bereiden op de competitiehervatting, zondag uit tegen Mierlo-Hout. Dat belooft een interessant duel te worden op sportpark De Beemd, tegen de sterk presterende Helmondse equipe. In ieder geval gaat NWC dus de koker in voor de loting en is het afwachten wie de tegenstander wordt in de achtste finale.

Opstelling NWC
    Gijs Brüsewitz, Menno Janssen, Leon van den Bosch, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Luuk Castelijns (58’ Ruud Leenen), Timo Janssen, Mark Bosch (73’ Niels van Horne), Jeroen van Deursen, Chesron Geuns en Tijs van Tilburg (58’ Merijn van Brussel).

Scoreverloop
    14’   1-0   Chesron Geuns
    35’   2-0   Timo Janssen
    57’   3-0   Timo Janssen
    80’   4-0   Chesron Geuns
    89’   5-0   Chesron Geuns