• NWC kwalificeert zich voor volgende bekerronde

 • Asten - NWC heeft de uitstekende voorbereiding bekroond met kwalificatie voor de volgende ronde in de beker. De formatie van trainer Roel Nabuurs versloeg dankzij een sterke eerste helft eersteklasser Venlosche Boys met 3-2 en heeft de groepswinst daarmee te pakken. 

  De bezoekers uit Venlo moesten nog vol aan de bak om kans te maken op de volgende ronde, maar begonnen toch afwachtend aan het bekerduel. NWC greep het initiatief en had veelvuldig de bal, terwijl het jeugdige Venlosche Boys wat defensiever voor de dag kwam. De eerste kans was wel voor de Limburgers, die via captain Sjors Boots een enorme kans onbenut lieten. De aanvaller had de mogelijkheid om zelf te schieten of om de bal breed te leggen, maar zijn poging ging net naast het Astense doel. Even later kreeg Venlosche Boys de deksel op de neus toen NWC-middenvelder Mark Bosch van ongeveer veertig meter doel trof. Hij zag de piepjonge sluitpost Milan Bruil ver voor zijn doel staan en besloot uit te halen, met succes: 1-0. NWC voetbalde zeer verzorgd en zorgde ervoor dat de eersteklasser niet of nauwelijks in het spel voor kwam. Zes minuten voor rust verdubbelden de oranjehemden de score via Chesron Geuns, die na een aanval over meerdere schijven kon binnentikken op aangeven van Youri van Brussel: 2-0. Met iets meer geluk kreeg Van Brussel zelf ook een doelpunt op zijn naam, maar nadat hij keurig werd bediend door Timo Janssen schoot Van Brussel voorlangs. Ook vanmiddag maakte NWC weer een prima indruk en lijkt men klaar te zijn om in de tweede klasse een verdienstelijk seizoen te gaan draaien.

  Na de pauze mikte NWC-aanvaller Tijs van Tilburg naast het doel nadat hij zich goed vrijspeelde, maar aan de overkant leek Venlosche Boys al snel de aansluitingstreffer te produceren. Boots scoorde, maar op advies van de Astense assistent-scheidsrechter Mitchell Janssen keurde arbiter Karavla de goal af wegens buitenspel. Toen NWC in minuut 57 zelf trefzeker was en scheidsrechter Karavla het buitenspelsignaal van grensrechter Leon Janssen negeerde, waren de rapen gaar en ontstond er veel boosheid aan Venlose kant, waar eigenlijk de hele wedstrijd irritatie leek te heersen. Sander van den Eijnde tikte bij de tweede paal binnen en zorgde derhalve voor de 3-0 uit een voorzet van Van Tilburg. 

  NWC vergat vervolgens te blijven voetballen en liet Venlosche Boys wat meer in de wedstrijd komen. Voor open doel maakte David Driessen de 3-1 en ruim een kwartier voor tijd vond Auke Houben de verre hoek, buiten bereik van NWC-doelman Gijs Brüsewitz: 3-2. NWC wankelde en moest vrezen voor een onmogelijke comeback van de Venlonaren, die in de slotfase eindelijk wat meer uit hun schulp kropen. Brüsewitz pareerde nog fraai een inzet van Driessen en aan de overzijde knalde invaller Sam Ockers nog naast, maar ondanks de Limburgse druk bleef NWC overeind en trok men de 3-2-zege over de streep. Daarmee pakt het elftal van Nabuurs negen punten uit drie groepsduels en is de volgende ronde een feit. Welk team zich bij NWC aansluit richting de volgende ronde is nog onbekend, want Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie en Olympia'18 ontmoeten elkaar pas woensdag. In ieder geval kan NWC vol goede moed aan de competitie beginnen, want over vorm in de ploeg valt niets te klagen. De competitiestart vindt aanstaande zondag plaats in Oost,- West- en Middelbeers, waar NWC Beerse Boys treft om 14.30 uur.

  Opstelling NWC
  Gijs Brüsewitz, Menno Janssen (46' Leon van den Bosch), Ruud Leenen (81' Sam Ockers), Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Timo Janssen, Douwe Hurkmans, Mark Bosch, Tijs van Tilburg, Chesron Geuns en Youri van Brussel.

  Scoreverloop
  19'   1-0   Mark Bosch
  39'   2-0   Chesron Geuns
  57'   3-0   Sander van den Eijnde
  66'   3-1   David Driessen
  74'   3-2   Auke Houben

  Alle statistieken vind je op https://www.nwc-asten.nl/nwc-1-ve-zondag-speeldag-man/

rfwbs-slide