• NWC knokt zich voorbij Wilhelmina’08 en bekert verder

  14 nov 2019
 • Asten – NWC heeft in de tweede bekerronde eersteklasser Wilhelmina’08 knap van zich afgeschud. Op sportpark ’t Root trokken de oranjehemden de zege in de slotfase naar zich toe: 3-1.

  Al in de eerste helft was zichtbaar dat NWC nauwelijks hoefde onder te doen voor de huidige nummer zeven van de eerste klasse D. De eerste mogelijkheid was dan ook voor de thuisploeg, via linksbuiten Tijs van Tilburg. Hij snelde richting Wilhelmina-doel, maar sluitpost én aanvoerder Magdi Mohamed greep op tijd in. Namens de bezoekers kwam de dreiging van Ilias Dari, die een harde vrije schop voorlangs kopte. Na een klein half uur spelen beloonde NWC zichzelf na een fraaie aanval over drie schijven. Mark Bosch speelde de balvaste Chesron Geuns in, hij kaatste de bal terug en de voorzet van Bosch kon bij de tweede paal worden binnengetikt door Sam Ockers: 1-0. Op slag van rust leek een uithaal van Sander van den Eijnde in de verre hoek te belanden, maar goalie Mohamed voorkwam erger voor de formatie uit Weert. NWC maakte een gretige indruk, maar aan beide kanten was het spel relatief slordig te noemen.

  Na rust snelde de ingevallen Jeroen van Deursen zijn tegenstander voorbij en legde de bal vervolgens goed voor zijn rechterbeen, maar de poging zeilde langs het doel. Hierna kende Wilhelmina een iets betere fase, waarin de Limburgers wat meer aanzetten en het spel via de technische voetballers trachtte te versnellen. Het leverde in minuut 66 de gelijkmaker op via Mitchell Sonneville, die nu wel loon naar werken kreeg nadat hij eerder strandde op NWC-keeper Gijs Brüsewitz. Nu vond zijn knal de uiterste hoek: 1-1. NWC rechtte de rug en in de slotfase ontvlamde de wedstrijd wat meer. De duels werden wat feller ingegaan, waarbij men soms over de schreef ging en er ook irritaties ontstonden, maar daardoor werd het bekertreffen wel wat enerverender. De Astense doelman Brüsewitz moest enkele keren reddend optreden op dreigende afstandsschoten, en telkens deed hij dat met verve. De Astenaren kenden echter het beste slotoffensief en dankzij Van Deursen greep NWC weer de voorsprong. De aanvaller kapte zijn directe tegenstander uit en verschalkte de aan de grond genagelde Mohamed in de korte hoek: 2-1. NWC kreeg steeds meer ruimte om de wedstrijd definitief in het slot te gooien en slaagde daar een minuut voor het laatste eindsignaal in. Invaller Aziz Sabbar, die Damon Claessens afloste, brak door op de linkerflank en zette vervolgens prima voor op Geuns. De spits kopte de bal beheerst in de kruising en bezorgde zijn team daarmee de volgende ronde: 3-1. De overwinning op eersteklasser Wilhelmina kwam niet meer in gevaar en dus plaatste het elftal van Roel Nabuurs zich voor de derde ronde in het bekertoernooi. Wie daarin de opponent wordt, wordt bekend tijdens de loting op donderdagavond 21 november.

  Opstelling NWC
  Gijs Brüsewitz, Damon Claessens (60’ Aziz Sabbar), Leon van den Bosch, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Douwe Hurkmans, Niels van Horne, Mark Bosch, Sam Ockers (46’ Jeroen van Deursen), Chesron Geuns en Tijs van Tilburg (56’ Teun van Erp).

  Scoreverloop
  28’   1-0   Sam Ockers
  66’   1-1   Mitchell Sonneville
  80’   2-1   Jeroen van Deursen
  89’   3-1   Chesron Geuns

rfwbs-slide