• NWC in Vianen op jacht naar kwalificatie voor volgende bekerronde

  9 sep 2021
 • Na de 2-0-zege op Someren, zondag op sportpark 't Root, wacht zondag de tweede bekeropponent voor NWC. De ploeg van coach Ruud Vermeer gaat op bezoek bij Vianen Vooruit.

  NWC is door de winstpartij op de Somerense buren koploper in de poule. Na een erg stroeve eerste helft volgde een aanmerkelijk beter tweede deel, waarin de Astenaren dankzij twee snelle doelpunten achter elkaar van Daan Hendrix en Daan van Gansewinkel de gasten pijn deden. Bij winst komend weekend zijn de oranjehemden zeker van kwalificatie voor de volgende ronde. De eerste twee teams in de groep zullen doorbekeren.

  Tegenstander Vianen Vooruit is sinds 2018 tweedeklasser na jaren actief te zijn geweest in de vijfde en zesde klasse. Vanaf 2008 begon de opmars richting hoger niveau, met als hoogtepunt het kampioenschap in de derde klasse drie jaar geleden. In seizoen 2018-2019 eindigden de roodwitten knap als vierde in klasse 2H. Dit seizoen is de formatie van trainer Joost Janssen, die in de zomer overkwam van medegroepsgenoot Venhorst, ingedeeld in de tweede klasse F met clubs uit Noordoost-Brabant. Vianen is met ruim twaalfhonderd inwoners een bescheiden plaatsje, onderdeel van de gemeente Cuijk.

  Zondag hielden de competitiegenoten Venhorst en Vianen Vooruit elkaar doelpuntloos in evenwicht: 0-0. Voor beide teams liggen er dus nog genoeg kansen om een rol van betekenis te gaan spelen in deze poule. 

  Het duel tussen Vianen Vooruit en NWC, zondagmiddag aan de Koebaksestraat, start om 14.30 uur en wordt geleid door arbiter Heuts. 

 • Programma

  Geen informatie

 • Stand

  PositieTeamGSGWGLVLVTPT
  1SV Someren 13201936
  2NWC 13201416
  3Vianen Vooruit 13111224
  4Venhorst 13012091
rfwbs-slide