• Asten – NWC is ook in 2020 actief in het bekertoernooi. In de spannende derde ronde rekende het elftal van trainer Roel Nabuurs moeizaam af met derdeklasser FC Schadewijk, dankzij een late maar schitterende treffer van invaller Chesron Geuns: 3-2.

  NWC startte aanvallend aan het bekerduel. De eerste kans was dan ook voor de thuisclub, die in de beginfase veel ruimte kregen van de Ossenaren. Omdat Schadewijk de buitenspelval niet goed hanteerde, werd NWC diverse keren gevaarlijk via de snelheid voorin. Jeroen van Deursen lanceerde Sam Ockers, die vervolgens breed legde op Aziz Sabbar. De jongeling wilde afdrukken, maar zag zijn inzet gekraakt worden. Drie minuten later ging de bal op de stip nadat arbiter Vereijken een wat ongelukkige handsbal van Luc Ceelen bestrafte, waarna Ockers met succes de trekker overhaalde: 1-0. Het duurde echter nog geen twee minuten of Schadewijk trok de stand alweer gelijk via Benjamin Duah. De lange spits zorgde met een verdekt schot in de korte hoek voor de 1-1. NWC zette voor rust nog even aan en had de pech dat een achterwaartse kopbal van Ockers van heel dichtbij op de lat belandde, maar nog voor de pauze had NWC de voorsprong alsnog te pakken. Damon Claessens, aanvoerder van NWC JO19-1, zette zelf de aanval op en werd diep gestuurd door Timo Janssen. Claessens verschalkte vervolgens de ervaren Schadewijk-sluitpost Martin Roelofs en maakte zo zijn eerste doelpunt in het Astense vaandelteam: 2-1. NWC was gevaarlijker dan de bezoekers en kreeg dan ook de betere mogelijkheden.

  In de tweede helft oogde Schadewijk, momenteel derde in klasse 3D, wat feller. Met enig fortuin kwamen de groenwitten uit Oss op gelijke hoogte nadat NWC-keeper Gijs Brüsewitz een afstandspoging niet kon klemmen en aanvoerder Danny Laukes attent reageerde in de rebound: 2-2. Er volgde daarna een lange periode zonder echt grote kansen, en golfde het spel redelijk op en neer. In de laatste tien minuten lukte het NWC weer om dreigend voor het Schadewijk-doel te verschijnen en in die fase waren de oranjehemden de partij die het meest aanspraak maakten op de overwinning. Diverse veelbelovende aanvallen leverden niet de voortijdige 3-2 op, maar toen het bekertreffen leek uit te draaien op een strafschoppenserie toonde de ingevallen stormram Chesron Geuns zijn waarde. Met links poeierde hij een afvallende bal snoeihard tegen de touwen en bezorgde hij zijn ploeg de vrijwel zekere volgende ronde. Toch was het diep in blessuretijd, die lang duurde vanwege meerdere blessurebehandelingen aan beide kanten, nog even flink billenknijpen voor de thuissupporters. Schadewijk bracht NWC met enkele hoekschoppen en opportunistische lange ballen nog even aan het wankelen, maar de Astenaren trokken de zege over de streep en plaatsten zich daarmee voor de volgende ronde. Zo sluit NWC het jaar 2019 na twee competitienederlagen toch nog positief af en is men ook in 2020 nog bekerdeelnemer. In de volgende ronde neemt NWC het thuis op tegen vierdeklasser Bruheze uit Helmond.

  Opstelling NWC
  Gijs Brüsewitz, Leon van den Bosch, Ruud Leenen, Martijn Henst (72’ Menno Janssen), Damon Claessens, Douwe Hurkmans (66’ Chesron Geuns), Timo Janssen (84’ Merijn van Brussel), Mark Bosch, Aziz Sabbar, Jeroen van Deursen en Sam Ockers.

  Scoreverloop
  17’   1-0   Sam Ockers (strafschop)
  19’   1-1   Benjamin Duah
  42’   2-1   Damon Claessens
  52’   2-2   Danny Laukes
  90’   3-2   Chesron Geuns

rfwbs-slide