• NWC groepswinnaar na eenvoudige winst op SSS’18

 • Asten – NWC heeft zich gekwalificeerd voor de volgende ronde in het bekertoernooi. De ploeg van trainer Mario Verlijsdonk rekende vanmiddag op een nat sportpark ’t Root simpel af met SSS’18 (4-0) en trok daarmee groepswinst naar zich toe.

  De wedstrijd was nog geen vier minuten oud toen NWC alweer op voorsprong kwam. Dat deed de thuisploeg op fraaie wijze. Sander van den Eijnde leverde een mooie voorzet af op Youri van Brussel, die de bal vervolgens teruglegde op Arne van Geffen en hij schoot de bal beheerst tegen de touwen: 1-0. Van Geffen kon even later koppend zelfs voor de 2-0 zorgen, maar zijn inzet miste kracht. Ook Van Brussel werd daarna goed in stelling gebracht, maar hij knalde met links over. Namens de bezoekers uit Overloon was het Sem Rongen die gevaar stichtte, maar de poging van de man die vorige week tegen Olympia’18 (2-2) tweemaal doel trof ging een metertje naast. NWC bleef een gevarieerd aanvalsspel op de mat leggen en ook het tweede Astense doelpunt had een goud randje. Vanaf de rechterflank zette Van Geffen strak en secuur voor en Van Brussel kopte via de binnenkant van de paal raak: 2-0. De oranjehemden kenden een relatief eenvoudige eerste helft en SSS was onmachtig.

  Na rust kon het zwakke SSS, dat afgelopen seizoen uit de eerste klasse degradeerde, opnieuw geen vuist maken en controleerde NWC het duel zonder ook maar een moment in de problemen te komen. Het werd een gezapig tweede bedrijf en de Overloonse gasten accepteerden de nederlaag en uitschakeling in het bekertoernooi. In het tweede deel van de tweede helft werd NWC weer wat gevaarlijker en waren er kansen voor Van Brussel (harde knal over het doel) en een uithaal van Van Geffen werd uit de korte hoek gedoken door goalie Sjoerd Cornelissen. Een klein kwartier voor tijd gooiden de Astenaren de wedstrijd definitief op slot en opnieuw deed men dat op prachtige wijze. Na een overtreding op Daan van Gansewinkel legde Van den Eijnde de bal goed om het met links te proberen. Zijn knal vloog de kruising in en dus kwamen de gastheren op 3-0. Vlak voor tijd ging de bal ook nog eens op de stip nadat sluitpost Cornelissen Van Brussel neerhaalde en laatstgenoemde zelf achter de bal ging staan. De strafschop leverde geen problemen op voor de Astense topschutter, die daarmee voor het slotakkoord zorgde: 4-0. In blessuretijd kon ook invaller Ruud Leenen nog een duit in het zakje doen, maar zijn kopbal vlak voor het SSS-doel rolde naast. NWC is klaar voor de competitie en gaat naar de volgende bekerronde, samen met Someren dat zelf vandaag ook zegevierde ten koste van Olympia’18 (2-1). Aanstaande zondag ontvangen de manschappen van Verlijsdonk in de eerste speelronde het Veldhovense Rood-Wit in Asten en gaan we zien of de goede vorm doorgetrokken kan worden in de competitie.

   

  NWC

  4

  SSS’18

  0


  Opstelling NWC
  Gijs Brüsewitz, Bram Verspeek (46' Menno Janssen), Leon van den Bosch (46' Ruud Leenen), Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Daan van Gansewinkel, Mark Bosch, Martijn Ghielen (61' Tim van Dijk), Robin Rijnders (46' Luuk Castelijns), Arne van Geffen en Youri van Brussel (86' Jeroen van Deursen).

  Scoreverloop
  04'   1-0   Arne van Geffen
  27'   2-0   Youri van Brussel
  77'   3-0   Sander van den Eijnde
  85'   4-0   Youri van Brussel (strafschop)

 • Uitslagen

  Geen informatie

 • Eindstand

  PositieTeamGSGWGLVLVTPT
  1NWC 132101027
  2SV Someren 13210627
  3Olympia'18 13012491
  4SSS'18 13012291
rfwbs-slide