• Asten – NWC is na een teleurstellende seizoensstart langzaamaan weer aan het opkrabbelen. Na de overwinning bij Veritas vorige week (0-1) hield het team van Mario Verlijsdonk vandaag de meest scorende ploeg in de tweede klasse E, SHH uit Herten, thuis verdiend op 0-0.

In de eerste helft had NWC een licht overwicht en waren de betere kansen dan ook voor de gastheren. De eerste Astense poging kwam van de voet van Tim van Dijk, wiens punter werd gepareerd door SHH-sluitpost Juul Hamers. Even later ging een indraaiende vrije trap van Arne van Geffen aan iedereen voorbij en rolde de bal naast. Twee minuten later leek NWC op 1-0 te komen, ware het niet dat scheidsrechter Jansen de treffer wegens buitenspel annuleerde. Hamers stompte een knal van de voortijdig geblesseerd uitgevallen Van Dijk naar de zijkant, waar Youri van Brussel opdook om in de rebound de bal tegen de touwen te schieten. Assistent-scheidsrechter Schurgers stak zijn vlag omhoog en de Helmondse arbiter ging daarin mee. Discutabel en vooral frustrerend voor de thuisclub, die de verrassend presterende promovendus SHH prima partij bood. Op slag van rust kwam een mooi opgezette aanval op aangeven van Jeroen van Deursen terecht bij Van Brussel, wiens poging over het doel zeilde.

In de eerste fase na rust had NWC minder grip op het duel en werd SHH, dat voor rust weinig klaarspeelde in aanvallend opzicht, iets dreigender. Met name linksbuiten Casper Metsemakers zorgde met zijn dribbels en snelheid regelmatig voor problemen in de NWC-defensie. De oranjehemden creëerden weinig kansen meer en SHH voerde de druk op, zonder overtuigend te spelen. De Astense keeper Gijs Brüsewitz keepte een prima wedstrijd en hield zijn elftal in het tweede bedrijf meerdere keren op de been. Zeker toen hij een steenhard schot van topscorer Swen Domburg op katachtige wijze over het doel tikte. Ook pogingen van invaller Sten Kochanowski en wederom Domburg waren een prooi voor Brüsewitz. Naarmate de tweede helft vorderde leek het team dat de eerste treffer zou gaan maken, er met de drie punten vandoor zou gaan. NWC brak enkele keren gevaarlijk uit, maar miste de finesse om daadwerkelijk het vijandelijke doel onder vuur te nemen. Toch raakte NWC in de blessuretijd nog wel het houtwerk, toen Van Brussel voor de neus van Hamers op de lat kopte uit een hoekschop van Van Geffen. Het bleef bij 0-0, en dat was gezien het wedstrijdbeeld een terecht resultaat op een kletsnat sportpark ’t Root. De formatie van Verlijsdonk toonde zich net als vorige week weer een strijdbare ploeg, die de nummer drie in het klassement vanmiddag keurig op een doelpuntloos gelijkspel wist te houden.

Zondag gaat NWC, nu achtste, op bezoek bij nummer zeven Wilhelmina'08 in Weert.