• NWC bekert donderdag tegen Wilhelmina’08

    11 nov 2019
  • Aanstaande donderdag staat voor NWC in het teken van de tweede ronde in het bekertoernooi. De equipe van Roel Nabuurs ontvangt eersteklasser Wilhelmina’08 op sportpark ‘t Root.

    Na de sterke poulefase, waarin NWC afrekende met Olympia’18, RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie en Venlosche Boys, wacht dus opnieuw een lastige maar leuke tegenstander. Wilhelmina’08 is een welbekende opponent voor de oranjehemden, want in het verleden troffen beide teams al meerdere malen. Voor NWC is het in elk geval een mooie krachtmeting en omdat er zondag geen programma is, hoeven de Astenaren de krachten zeker niet te sparen.

    Wilhelmina bivakkeert in de eerste klasse D in de middenmoot, op plaats zeven om precies te zijn. De Weertenaren lopen wel al twee wedstrijden achter op het grootste deel van de andere ploegen, waardoor de stand wellicht een wat vertekend beeld geeft. De blauw-witten, die vorig seizoen na play-offs promoveerden uit de tweede klasse, incasseerden afgelopen zondag een blamerende en onverwachte 1-4 thuisnederlaag tegen laagvlieger SSS’18. Een flinke tik dus voor het elftal van trainer Gerard Douven, dat overigens nog wel tot de minst gepasseerde teams in 1D behoort. In de groepsfase van het bekertoernooi stonden er na drie gespeelde duels drie clubs op zes punten, waarvan FC Eindhoven AV en Wilhelmina de beste doelsaldi konden overleggen en zich dus beide kwalificeerden voor de tweede ronde. Eijsden moest genoegen nemen met plek drie, terwijl FC Tilburg puntloos achterbleef.

    De bekerontmoeting, donderdagavond in Asten, gaat van start om 20.00 uur. Scheidsrechter is de heer Bogers.

rfwbs-slide