• Jos Vlemmix nieuwe hoofd-keeperstrainer en keeperscoördinator

 • De 35-jarige Astenaar Jos Vlemmix is vanaf seizoen 2024-2025 de nieuwe keeperstrainer van de eerste selectie van NWC. Hij is de opvolger van Eef Opperman, die na jarenlange dienst NWC zal gaan verlaten. Tevens zal Jos de rol van keeperscoördinator overnemen van Maarten van Oosterhout. In dit artikel stelt hij zich aan jullie voor.

  "Mijn naam is Jos Vlemmix, 35 jaar, getrouwd met Loes en we hebben samen drie kinderen. Summer is 10 jaar en keept in de JO11-3, Mason van 8 jaar keept in de JO9-1 en Lennox is 5 jaar oud. We wonen aan de Koestraat in Asten.

  In het dagelijks leven ben ik eigenaar van VKV Kunststof Verspaning met in totaal dertien medewerkers. Wij zijn gespecialiseerd in het bewerken van technische kunststoffen door middel van draaien en frezen. Ons bedrijf is gevestigd in Deurne."

  Geboren doelman 
  "Tot mijn 15e jaar ben ik doelman geweest bij NWC en daarna ben ik naar SV ONDO gegaan, waar ik in het eerste elftal ging keepen. Dit heb ik tot en met mijn 24e levensjaar gedaan. Toen ben ik begonnen met trainingen geven aan keepers. Hoogtepunten uit mijn actieve carrière waren een aantal seizoenen keepen bij het KNVB-team in mijn tijd bij NWC en ik ben gescout geweest door PSV, maar daar ben ik helaas niet doorgekomen. Een ander hoogtepunt was mijn debuut op 15-jarige leeftijd als vaste keeper bij ONDO. Ervaring als keeperstrainer heb ik de afgelopen jaren opgebouwd bij twee clubs. Bij ONDO geef ik keeperstraining aan de JO13, JO15, JO19, dames en de seniorenselectie. Dat laatste doe ik al zes jaar. Bij NWC geef ik momenteel keeperstraining aan de JO8, JO9 en JO10. In het voor- en najaar geef ik nog keeperstraining bij de keepersschool van Anton Scheutjens in Someren."

  Taken binnen NWC
  "Vanaf komend seizoen word ik bij NWC hoofd-keeperstrainer. Hier ga ik aan de keepers van de seniorenselectie en de JO19 keeperstraining geven en hen begeleiden in de ontwikkeling. Het continu verbeteren en motiveren vind ik persoonlijk heel belangrijk. Daarnaast zal ik de taken als keeperscoördinator overnemen van Maarten van Oosterhout. Maarten heeft samen met een aantal trainers een mooie basis neergezet met het project ‘Keepen is Leuk!’. Hier ga ik met een aantal trainers een mooi vervolg aan geven. Door deze twee functies te gaan vervullen heb ik een hele mooie uitdaging van jeugdkeepers tot en met de seniorenkeepers!

  Na het behalen van mijn GKC 1- en VC 1 (UEFA C)-diploma’s ben ik momenteel bezig met het behalen van GKC 2 (UEFA B). Deze goalkeeperscoach-opleiding rond ik medio mei af. Het is zeer leerzaam en ik zal bepaalde werkmethodes ook gaan toepassen bij de keepers binnen NWC. 

  Ik kijk er naar uit om samen te gaan werken met de staf, selectie en keepers van NWC!"

  Veel succes en plezier gewenst, Jos!

rfwbs-slide