• Infotainmentbijeenkomst arbitrage en (club)scheidsrechters

  6 sep 2022
 • Het hebben, houden en krijgen van voldoende (club)scheidsrechters is een van de grootste uitdagingen binnen amateurverenigingen. En dus ook binnen NWC. Daarom wordt op vrijdag 9 september een infotainmentbijeenkomst georganiseerd in het kader van arbitrage en in het bijzonder de (club)scheidsrechter. Voormalig Eredivisie-scheidsrechter Ed Janssen zal de spelregelwijzigingen behandelen en met behulp van video’s een aantal cases voorleggen en toelichten.

  Het geheel zal interactief en in een open sfeer plaatsvinden, waarbij juist de discussies zorgen voor de meerwaarde van de bijeenkomst. De avond vindt plaats in de kantine op sportpark De Potacker in Someren en is interessant voor álle belangstellenden binnen de vereniging, in het bijzonder voor club- en jeugdscheidsrechters die deze functie bekleden of willen bekleden, scheidsrechterscoördinatoren en leiders/aanvoerders van de clusterverenigingen in de gemeenten Asten en Someren. Aanmelden is niet nodig. Bekijk hieronder het programma.

  18.45 uur

  Inloop

  19.00 uur

  Opening

  19.15 uur

  Spelregelwijzigingen

  19.30 uur

  Cases/praktijksituaties

  20.15 uur

  Korte pauze

  20.30 uur

  Cases/praktijksituaties

  21.15 uur

  Afsluiten avond/napraten/discussiëren onder het genot van een drankje

  Thema arbitrage
  Goede clubarbitrage draagt bij aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Dit betekent meer plezier bij alle deelnemers aan het voetbal. Hiermee draagt de arbitrage bij aan een beter imago van het voetbal en meer tevredenheid van leden binnen een vereniging. Invulling van een goede arbitrage is op dit moment niet binnen alle verenigingen een eenvoudige opgave. Ook binnen de KNVB is dit thema als speerpunt voor dit jaar benoemd: “Meer (club)scheidsrechters op de velden en betere ondersteuning van deze (club)scheidsrechter”.

  Wil je meer weten over het scheidsrechtersvak?
  Zoals benoemd heeft NWC dringend behoefte aan clubscheidsrechters. Kun je er 9 september niet bij zijn, dan kan NWC je bijpraten over het scheidsrechtersvak. Ben jij scheidsrechter bij NWC, of wil je graag scheidsrechter worden binnen onze mooie club? Dan kun je altijd informeren bij het hoofdbestuur. Lucien van de Moosdijk, zelf ook scheidsrechter bij NWC, kan je hier alles over vertellen. Spreek hem aan of neem contact op via senioren@nwc-asten.nl.

rfwbs-slide