• Op 20 april overleed op 85-jarige leeftijd Harrie van de Voort. Harrie was 60 jaar lid van NWC, altijd zeer actief binnen onze vereniging en een graag gezien persoon op ons sportpark. Tijdens onze Nieuwjaarsreceptie in januari van dit jaar hebben we Harrie nog mogen huldigen voor zijn 60-jarig lidmaatschap van NWC. Erg bijzonder dat we dit, met hem, nog hebben mogen meemaken.

    Als voetballer speelde Harrie in diverse seniorenelftallen en schopte hij het zelfs tot aanvoerder van het 7e. Ook de derde helft zat Harrie in het bloed. Hij genoot enorm van het pilsje na de wedstrijd, bijvoorbeeld in het café van Cor Clevis. Na zijn actieve voetbalcarrière bleef Harrie zeer betrokken bij NWC. Hij zette zich bijvoorbeeld met de Speldjesactie in voor een nieuwe geluidsinstallatie op het hoofdveld. Ook was hij nog even kantinebeheerder en bezorgde hij een tijdje het clubblad. Daarnaast was hij jarenlang grensrechter en verzorger bij de selectie en bij NWC 4, waar zijn zoon Hennie in speelde.

    In het jubileumjaar 1988 maakte Harrie als grensrechter/verzorger het kampioenschap van NWC 1 mee. Hij ging toen, vermomd als Oranje supporter, mee op het feestweekend met de selectie naar Duitsland. Op de finaledag van het EK88 liep Harrie als Oranje-supporter de hele dag rond bij de Karl May Festspiele in Sauerland. Prompt werd Oranje Europees Kampioen. Ja, zelfs in Duitsland maakte Harrie een onuitwisbare indruk.

    In meer recenter tijden kwam Harrie ook nog regelmatig bij de thuiswedstrijden van NWC 1 kijken. En daar hoorde gezellig napraten in de kantine uiteraard bij.

    We zullen Harrie missen. Wij wensen iedereen die hem lief had, in het bijzonder zijn vrouw Ann, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, heel veel sterkte toe.

rfwbs-slide