• Fris NWC legt Olympia'18 op de pijnbank

  1 sep 2019
 • Asten - NWC is het bekerseizoen voortvarend begonnen. De oranjehemden maakten in het grootste deel van de wedstrijd een prima indruk en voetbalde bij vlagen heel goed. Opponent Olympia'18, eveneens tweedeklasser, werd met een 3-1-nederlaag terug naar Boxmeer gestuurd.

  De formatie van trainer Roel Nabuurs was vanaf het begin van de wedstrijd bij de les. Via vlotte combinaties dook NWC meerdere malen gevaarlijk op voor het Olympia-doel, maar zonder succes. Namens de jonge bezoekers werd Freek Kerkhoff gevaarlijk, maar zijn poging ging voorlangs. NWC-middenvelder Youri van Brussel, terug op het oude nest, lanceerde Timo Janssen vervolgens met een fraaie diepe bal, maar Janssen kwam een teenlengte tekort om Olympia-doelman Jasper Görts te passeren. In minuut 25 hadden de Astenaren meer geluk toen Tijs van Tilburg voorbij zijn directe tegenstander snelde en Görts kansloos liet: 1-0. Zeven minuten later kopte spits Chesron Geuns over uit een goede voorzet van linkerverdediger Sander van den Eijnde. Vlak voor rust bracht Van Brussel zijn elftal in veilige haven door beheerst de 2-0 binnen te schieten. NWC domineerde de eerste helft en had veelvuldig de bal, terwijl Olympia genoodzaakt was om te gokken op de tegenaanval. De thuisploeg maakte een frisse indruk en speelde met vertrouwen.

  Na de pauze bleef NWC de betere partij, al bleven grote mogelijkheden uit. Van Brussel had nog wel een aardig schot in huis met zijn linkerbeen, maar Görts behoedde zijn team voor meer tegentreffers. Niet lang daarna legde de prima scheidsrechter Van Daal de bal op de stip nadat Jeroen van Deursen werd gevloerd. Van Brussel benutte het buitenkansje probleemloos: 3-0. In het slot van de wedstrijd gaf NWC het initiatief wat meer uit handen en kon Olympia zichzelf wat meer laten zien. Grote kansen waren er voor de invallers Tijmen Philips en Noud Maassen, die beide het vizier niet op scherp hadden staan en onzorgvuldig omsprongen met de kansen. Bjenze Graat was wel trefzeker, hij klopte NWC-goalie Gijs Brüsewitz met een uithaal in de lange hoek. NWC geloofde het wel en speelde de wedstrijd zonder problemen uit, waardoor de eerste driepunter op 't Root een feit werd. Door de zege is NWC koploper in de groep, met de tegenstander van aanstaande zondag als achtervolger. Dat is RKFC Lindenheuvel/Heidebloem, de fusieclub die is gevestigd in Geleen. Daar komt de equipe van Nabuurs zondag om 14.30 uur in actie. 

  Opstelling NWC
  Gijs Brüsewitz, Menno Janssen (46' Ruud Leenen), Leon van den Bosch, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Douwe Hurkmans, Youri van Brussel (79' Aziz Sabbar), Timo Janssen, Jeroen van Deursen, Chesron Geuns (66' Daan Roelofs) en Tijs van Tilburg.

  Scoreverloop
  25'   1-0   Tijs van Tilburg
  41'   2-0   Youri van Brussel
  72'   3-0   Youri van Brussel (strafschop)
  84'   3-1   Bjenze Graat

  Alle statistieken vind je op https://www.nwc-asten.nl/nwc-1-ve-zondag-speeldag-man/

rfwbs-slide