• Drie nieuwe gediplomeerde trainers!

  3 feb 2022
 • Regelmatig wordt door Cees Jansen aan onze jeugdtrainers de vraag gesteld: "Is het niet wat voor jou om deel te nemen aan een trainerscursus?" Ook dit jaar zijn we, mede dankzij Cees' inzet, als NWC zijnde goed vertegenwoordigd bij diverse trainerscursussen.

  In het afgelopen half jaar hebben een drietal trainers de cursus Pupillentrainer gevolgd. Niet alleen hebben zij hiermee geïnvesteerd in zichzelf, maar ook wij als club kunnen hiervan profiteren. Iedere cursus biedt theoretische en praktische handvaten om op én naast het veld jezelf beter te laten gelden. Als club hechten we er veel waarde aan dat we met grote regelmaat trainers opleiden, zodat we zowel onze recreatieve als prestatieve spelers goede begeleiding kunnen bieden.

  Onder begeleiding van Piet van de Kerkhof (HJO) en Cees Janssen hebben Peter Joosten, Harold van Bree en Erik van den Hurk met overtuiging hun diploma Pupillentrainer weten te behalen. Fijn dat jullie, zelfs in deze chaotische coronatijd, energie in deze cursus hebben gestoken.

  Namens het jeugdbestuur willen we jullie feliciteren met het behalen van het diploma en enorm veel plezier toewensen bij de uitoefening van de opgedane kennis!

  Naast het drietal dat de Pupillencursus heeft behaald zullen (mits corona het toelaat) in de komende periode ook meerdere trainers deel gaan nemen aan de opleiding Juniorentrainer en TC3. Heel veel succes allen!

  Benieuwd hoe onze trainers het zelf hebben ervaren? Lees hieronder een stuk geschreven door Erik van den Hurk.

 • Op 29 september 2021 zijn we met een groep van acht enthousiaste cursisten gestart met de cursus Pupillentrainer van de KNVB. De groep bestond uit deelnemers vanuit SV Lierop, SV Someren, Belfeldia, SV De Braak en NWC. Vanuit NWC waren Peter Joosten, Harold van Bree en Erik van den Hurk de deelnemers. De cursus werd geleid door Henk Stiphout en de bijeenkomsten werden gehouden bij NWC. In totaal betroffen het zes bijeenkomsten, waarvan er uiteindelijk één digitaal heeft plaatsgevonden vanwege corona. Het doel van de cursus is om de eigenschappen van de pupillen beter te leren kennen en daar naar te kunnen handelen. De manier van coaching tijdens trainingen en wedstrijden kwam aan bod. Daarnaast werden we onderwezen in het opzetten van trainingen en het organiseren/begeleiden van wedstrijden. Behalve theorie waren er diverse praktijkoefeningen. De cursisten werden bijgestaan door diverse praktijkbegeleiders. Op 19 januari 2022 hebben we de laatste bijeenkomst gehad, waardoor we de cursus positief hebben afgerond en een diploma "Pupillentrainer" hebben mogen ontvangen!
rfwbs-slide