• Contractondertekening Piet van de Kerkhof en Damon Claessens

  25 aug 2021
 • NWC is trots te kunnen melden dat het contract van hoofd jeugdopleiding Piet van de Kerkhof is verlengd en dat Damon Claessens zijn contract heeft ondertekend als de nieuwe trainer van NWC JO19-1.

  Beiden hebben zij hun handtekening gezet. Piet van de Kerkhof begint aan zijn derde seizoen als hoofd jeugdopleiding, terwijl Damon Claessens aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van de JO19-1 begint.

  Reactie Piet van de Kerkhof:
  "Doelstelling is de trainers zo goed mogelijk opleiden en begeleiden, zorgen voor een up-to-date jaarplan (circuitvorm) en er samen met de trainers voor zorgen dat jeugd optimaal kan presteren in competitie om zodoende divisieniveau te behouden en de JO15 terug op divisieniveau te krijgen. Spelers op niveau afleveren bij de senioren is belangrijk, echter beleving en plezier verliezen we niet uit het oog. Het is moeilijk in te schatten waar we precies staan, door corona hebben we de laatste twee competities maar gedeeltelijk kunnen spelen en heel veel trainingen erop zitten. Er is wat geschoven met de hoofdtrainers en diverse jonge trainers zijn doorgestroomd die extra begeleiding verdienen. Door veel met trainers in gesprek te gaan kan ik goed inschatten wat er nodig is om het geheel nog beter te laten functioneren. Veel aandacht zal er gaan naar bijeenkomsten met de trainers in theorie en praktijk. Coach de Coach zal tijdens de winterstop weer plaatsvinden als corona niet opnieuw toeslaat."

  "NWC is een warme club waar ik met plezier mijn werkzaamheden vervul. Ben nu in totaal aan mijn vijfde seizoen bezig en het voelt inmiddels als thuiskomen. De samenwerking met bestuur, technische zaken en trainers is prima en gezamenlijk kunnen we de jeugd op niveau houden en waar mogelijk verbeteren. Als Limburger onder de Brabanders voel ik me zeer op mijn gemak. Samen zullen we slagen om onze doelstellingen te verwezenlijken."

  Reactie Damon Claessens:
  "Het is voor mij een grote eer dat ik gevraagd ben als hoofdtrainer van de JO19-1. Vooral op mijn leeftijd (20) is het mooi dat ik het vertrouwen krijg om het team te trainen/coachen waarvan ik twee jaar geleden zelf nog deel van uitmaakte. Ik ben een trainer die kort op de spelers zit, veel strijd en inzet verwacht van de spelers en het maximale uit het team wil halen. Maar ik houd er ook van dat er een goede sfeer hangt in de groep."

  "Mijn grootste ambitie is dat de spelers zo ver mogelijk te laten ontwikkelen en helpen in hun stap naar de senioren. Daarnaast is mijn streven om een team te ontwikkelen dat goed en mooi voetbal speelt, natuurlijk gekoppeld aan mooie resultaten."

 • Piet van de Kerkhof
 • Damon Claessens
rfwbs-slide