• De competitie-indelingen in het amateurvoetbal zijn afgelopen vrijdag bekendgemaakt. NWC 1 blijft actief in de tweede klasse D (zuid I).

  Door de degradatie van buurman Someren leek de Kanaalderby in ere te worden hersteld. Echter heeft de KNVB besloten om de Somerenaren in klasse 2E in te delen, terwijl NWC dus in 2D blijft. Dat betekent dat het komend seizoen in competitieverband in ieder geval niet komt tot een nieuwe ontmoeting.

  Vergeleken met de klasse van vorig seizoen zijn er veel nieuwe teams bijgekomen. De Valk en Laar zijn gepromoveerd naar de eerste klasse, terwijl FC Eindhoven AV, Hilvaria, Wilhelmina'08, Brabantia en Geldrop zijn gedegradeerd naar de derde klasse. Reusel Sport/CoTrans en Bladella mogen komend seizoen naar West-Brabant (klasse 2C).

  De tweede klasse E bestaat niet meer, waardoor een aantal clubs uit de regio Noordoost-Brabant is doorgeschoven naar ons district. Dat betekent onder meer dat NWC in het nieuwe seizoen sinds lange tijd weer zal uitkomen tegen teams als Schijndel/DE WIT, Rhode/VSB en Erp. Ook volgt een weerzien met Avanti'31 en vaardigt ook Helmond twee tweedeklassers af, namelijk de promovendi Bruheze en Stiphout Vooruit. De streekderby tegen ZSV blijft ook op de rol staan. Voor onze nieuwe hoofdtrainer Sander Janssen zal vooral het treffen met Handel, waar hij deze zomer afscheid nam, speciaal worden. Uit de voormalige tweede klasse E is ook Olympia'18 uit Boxmeer nieuw in onze competitie.

  Nieuw is ook SBC, de ploeg uit Son en Breugel, die na tien jaar op dit niveau terugkeert. Ook RPC is dankzij de promotie weer tweedeklasser. Oirschot Vooruit en Heeze blijven ook gewoon in 2D acteren. En dus bestaat de competitie komend seizoen weer uit veertien elftallen.

  Club:

  Plaats:

  Vorig seizoen:

  Avanti'31

  Schijndel

  8e (2E)

  Bruheze

  Helmond

  2e (3C)

  Erp

  Erp

  10e (1E)

  Handel

  Handel

  3e (2E)

  NWC

  Asten

  6e (2D)

  Oirschot Vooruit

  Oirschot

  2e (2D)

  Olympia'18

  Boxmeer

  6e (2E)

  RKSV Heeze

  Heeze

  5e (2D)

  RPC

  Eindhoven

  2e (3D)

  Rhode/VSB

  Sint-Oedenrode

  4e (2E)

  SBC

  Son en Breugel

  1e (3D)

  Schijndel/DE WIT

  Schijndel

  5e (2E)

  Stiphout Vooruit

  Helmond

  1e (3C)

  ZSV

  Deurne

  7e (2D)

rfwbs-slide