• Beste NWC’ers,

  De bal rolt weer. Sinds deze week zijn we bij NWC weer begonnen met trainingen voor de jeugd. De maatregelen ter bestrijding van het coronavirus zijn enigszins versoepeld en dat betekent dat de jeugd weer mag gaan trainen. Wel nog onder strikte voorwaarden, maar we kunnen weer op het voetbalveld vooruit. We hadden allemaal gehoopt dat we meer “vrijheid” zouden krijgen, maar de situatie is nog niet zodanig verbeterd dat dat mogelijk is. Gezondheid gaat boven alles en alleen door de maatregelen maar voorzichtig af te bouwen en ons daar ook aan te houden, kunnen we het snelst weer terug naar de “oude” situatie. Doordat we positievere cijfers van het RIVM te horen krijgen, lijkt het dat we ook wat gemakkelijker de teugels laten vieren. Maar laten we volhouden en ons aan de maatregelen houden, hoe graag we ook anders zouden willen.

 • Dat we nog een tijd last zullen hebben van het coronavirus en de maatregelen die genomen zijn om het te bestrijden zal iedereen duidelijk zijn. Ik hoop dat het jullie allemaal goed gaat en jullie niet te veel te lijden hebben onder het coronavirus.

  Positief is het natuurlijk wel dat we, na 6 weken, het voetbal langzaamaan weer op kunnen pakken, al zijn wedstrijden voorlopig nog niet mogelijk. En het blijft afwachten wanneer dat wel weer kan. Dat maakt de situatie waarin we zitten ook extra moeilijk. We kijken alweer vooruit naar het volgende seizoen, zijn bezig met teamindelingen en het vastleggen van het kader, maar heel simpele vragen zoals wanneer begint de training en de competitie kunnen we op dit moment simpelweg nog niet beantwoorden.

  We beseffen dat we jullie in de afgelopen periode niet alle faciliteiten hebben geboden, die we jullie hadden willen bieden en die jullie ook van NWC hadden mogen verwachten.  Maar aan deze overmacht situatie kunnen we helaas geen van allen iets doen.

  Omdat we nu weer voorzichtig begonnen zijn met de trainingen, gaan we er vooralsnog van uit dat we het seizoen op kunnen starten in augustus zoals we de afgelopen jaren ook gedaan hebben.
  Dat betekent dat we weer een aantal tenues, ballen, materialen, etc. aan moeten gaan schaffen. Deze uitgaven komen op de vaste lasten die we al hebben, zoals huur en onderhoud van de accommodatie. Onze penningmeester houdt nog steeds alles nauwlettend in de gaten en maakt zoveel mogelijk gebruik van ondersteuningsmaatregelen. Dat compenseert veel, maar het wegvallen van de kantine-inkomsten begint ook voelbaar te worden in de portemonnee van NWC. We willen dan ook een beroep doen op jullie verenigingsgevoel als we straks weer de contributie gaan incasseren, zodat we als NWC aan onze verplichtingen kunnen blijven voldoen.

  Samen zijn en maken we NWC en we hopen dan ook dat we op jullie kunnen blijven rekenen.

  Enkelen van jullie heb ik afgelopen week weer op het sportpark mogen ontmoeten. Ik hoop jullie binnenkort allemaal weer terug te zien op ons sportpark.

  Keep safe.
   

  Wim Geboers
  Voorzitter NWC

rfwbs-slide