• Beste NWC’ers,

  We leven in bizarre tijden. Nog maar een paar weken geleden kwamen we uit de winterstop en keken we vooruit naar de rest van het seizoen. Dat kwam plotseling tot stilstand en later tot een einde door de besluiten, die de regering en de KNVB genomen hebben in de strijd tegen het coronavirus.

  Ik hoop dat jullie allen in een goede gezondheid zijn en alleen geconfronteerd zijn met de beperkende maatregelen. Helaas zijn er ook NWC leden, die een veel groter verlies hebben geleden door het overlijden van dierbaren. Ik wil vooral hen heel veel sterkte wensen met het verwerken van dit verlies.
  Het maakt eens te meer duidelijk dat gezondheid het allerbelangrijkste is. Hoe zuur de maatregelen van de regering en KNVB ook zijn, ik heb daar alle begrip voor. Met gezondheid moet je geen risico’s nemen.

 • Hoe gaat het met NWC? Een vraag die ik regelmatig krijg. En een antwoord geven is niet altijd even eenvoudig. Er spelen veel factoren een rol. Dat het huidige seizoen voorbij is, is zeker. Maar, het is waarschijnlijk hopen tegen beter weten in, wie weet kunnen we na 28 april voorzichtig het een en ander weer opstarten als het gaat over trainingen en eventuele oefenwedstrijden. In een meer waarschijnlijk scenario moeten we er rekening mee houden dat we pas na de zomervakantie weer op kunnen starten. Of wie weet nog later.

  Ook vragen naar de financiële gevolgen van NWC zijn moeilijk tot niet te beantwoorden. We doen er op dit moment alles aan om de kosten zo laag mogelijk te houden. En daarnaast houden we alle steunmaatregelen van het Rijk, de KNVB, het NOC/NSF, de bankenwereld nauwlettend in de gaten en daar waar we aan criteria voldoen, maken we ook gebruik van deze mogelijkheden. Onze penningmeester geeft nog geen verontrustende signalen, maar vermeldt daar ook bij dat het prettig zou zijn als deze situatie niet al te lang meer zal duren.

  Dat geldt natuurlijk ook voor onze sponsoren. Velen van hen ondervinden last van de economische gevolgen van de huidige crisis. Ik hoop dat zij deze overleven en dat ook voor hen snel weer betere tijden aanbreken.

  Verder wil ik jullie allen bedanken voor het begrip dat we zien voor onze maatregelen om het sportpark af te sluiten. Het verbod om het sportpark te betreden wordt goed nageleefd.

 • Houd dat vol, ook nu de periodes met beter weer aanbreken.

  Tot slot, het bestuur doet zijn best om alles zo goed mogelijk te laten verlopen, fijn om te constateren dat we op jullie steun kunnen rekenen. Want ook voor NWC geldt dat we alleen samen de crisis aan kunnen.

  Fijne paasdagen en keep safe!

  Wim Geboers
  Voorzitter NWC

rfwbs-slide