• SPONSOR IN DE SPOTLIGHT
  ALUMERO FINEX Extrusions BV
  Specialist in aluminium profielen: klein van maat, groot van kwaliteit

  ALUMERO FINEX Extrusions in Helmond is specialist in het vervaardigen van aluminium profielen in kleine maten (tot max 80 mm omschreven cirkel). Deze, middels micro extrusie vervaardigde profielen, zijn van een hoogwaardige kwaliteit en leverbaar in elke gewenste oplage. Daarmee onderscheidt het bedrijf zich nadrukkelijk van collega-fabrikanten die grotere profielen in grote volumes leveren met vastgestelde minimale orderhoeveelheden. Of zoals directeur Jeroen van Bussel het verwoordt: "Wij gaan hier voor de verhalen achter een product, niet voor de kilo’s."

  Jeroen van Bussel
  Van jeugdspeler tot NWC 1-aanvoerder en van jeugdtrainer tot bestuurslid onderbouw technische zaken. Jeroen is geen onbekende voor de club. Na nu ondertussen elf jaar geleden gestopt te zijn bij het vaandelteam is Jeroen sinds 6 seizoen weer vaak te vinden op het sportpark vanwege de passie die zijn twee zonen ook gevonden hebben in het spelletje. Afgelopen seizoen kwam daar nog bij dat hij samen met zijn goede vriend Thomas Zegers zelfs kort samen aan het roer stond bij ons vaandelteam ten tijde van het vertrek van Ruud Vermeer. De beleving en ook 3 punten waren die zondag weer ouderwets en symbolisch voor de clubman die Jeroen is. Met dit sponsorschap komt er als nu een extra mooie kroon op de samenwerking voor beide.

  Extrusie? Ja, en ook in elke gewenste oplage
  Extrusie zal voor menigeen niet heel bekend zijn. We persen aluminium blokken tot mooie profielen/verhalen. Zo'n verhaal is bijvoorbeeld het maken van een tiental aluminium profielen voor een startup, waar men nog volop zoekende is naar de markt. En waar een sterke drang naar kwaliteit heerst. Van Bussel: "Zo'n klant komt dan met ons in contact en zoekt informatie over het extrusie- en matrijsproces. We denken heel direct en eerlijk mee. Samen komen we tot maatwerkoplossingen van hoge kwaliteit en grote precisie. In elke gewenste oplage en met een korte levertijd. Met veel persoonlijke aandacht voor de klant. Dat alles kenmerkt onze werkwijze in Helmond."

  Die specialistische insteek voor maatwerk gecombineerd met veel flexibiliteit levert het bedrijf een grote diversiteit aan opdrachten op. ALUMERO werkt dan ook voor opdrachtgevers in uiteenlopende branches: optische- en elektronica industrie, pocketware, machinebouw, interieurbranche, medische techniek en aandrijf- en koeltechniek. "Van een specialistisch profiel voor de bouw tot directe eindproducten voor bijvoorbeeld pocketware, wij maken het!", vertelt Van Bussel.

  Merkbare familiebedrijfscultuur
  ALUMERO is onderdeel van een Oostenrijks familiebedrijf dat, naast Helmond, ook fabrieken heeft in Polen en Slovenië. "Die cultuur van betrokkenheid en verantwoordelijkheid, die zo kenmerkend is voor een familiebedrijf, is ook bij ons goed voelbaar. Dat uit zich in de korte lijntjes die we met elkaar hebben, waardoor we snel besluiten kunnen nemen. Er is een groot vertrouwen in de eigen verantwoordelijkheid. We hebben in Helmond een loyaal en hecht team, met veel ervaring. Onze medewerkers kunnen zich breed ontwikkelen. Er heerst een prettige werksfeer, waar ook keihard gewerkt wordt. En we hebben een goed uitgestippeld lange termijn beleid met een duidelijke visie."

  "Ik durf wel te zeggen dat het vergelijkbaar is met de mooie warme club die NWC is. Veel bestuurders die voor een langere tijd voor stabiliteit zorgen met ook kwaliteit zorgen er samen voor dat er met extra veel enthousiasme en plezier gewerkt kan worden. Bij NWC is het tenslotte een uit de hand gelopen hobby."

  Nadruk op duurzaamheid
  In de toekomstvisie van ALUMERO groep ligt een grote nadruk op duurzaamheid, klimaat en de mens. Onder de noemer 'Metagreen' zal het bedrijf hier de komende jaren, nog meer dan voorheen, de focus op zetten richting 2050. Aluminium; het materiaal waarmee gewerkt wordt, is namelijk erg duurzaam. Het is heel licht en kan oneindig gerecycled worden, zonder verlies van kwaliteit.

  Nieuw corporate design à Makes us stronger
  ALUMERO profileert zich sinds eind 2021 onder een nieuw corporate design, dat inmiddels overal is doorgevoerd. De basis in het zwart/wit straalt kracht uit. Daaromheen is gekozen voor een aantal andere kleuren die de verschillende branches vertegenwoordigen: geel voor de solar markt, grijs voor de industrie/technologie markt en groen voor duurzaamheid. De basis-slogan 'Alumero makes us stronger' kent diverse variaties, die in communicatie-uitingen afwisselend gebruikt worden.

  30-jarig bestaan
  In 2022 vierde ALUMERO haar 30-jarig bestaan. Met een familiefeest in Helmond was dat een feit! Medio april 2023 zal dat feest nog een vervolg krijgen op de hoofdlocatie in Oostenrijk.

  In het voorjaar van 2022 lanceerde ALUMERO overigens een vernieuwde website: www.alumero.nl. Daarnaast ging ook een specialistische website, puur voor de Helmondse extrusie-locatie, de lucht in: www.extrusie-profielen.nl.

rfwbs-slide