(Kantine)held in Voetbal International!
Leon CortenbachMaandag 4 november was een dag waar we enorm naar uitgekeken hebben. Leon Cortenbach als kantineheld in Voetbal International. Prachtig!Verdiend
Kantineheld Leon en kantineheldin Liesanne beheren nog maar kort de kantine, maar het is duidelijk dat het vanaf het begin eigenlijk al de goede kant op gaat. Meer sfeer in de kantine en meer volk. Succesvolle activiteiten als de seizoensopening en de Duitse middag volgden elkaar op. Met als resultaat: een inschrijving voor de kantineheld in VI.

Maarten Hanssen schreef Leon in en al snel werd bekend dat hij al binnen een week welkom was in de populaire voetbaltalkshow op RTL 7. En dus was er alle reden tot blijdschap. Op maandag werd speciaal een clubavond ingelast om de niet-aanwezigen toch in gezelschap te laten kijken naar Voetbal International.

Gezelligheid en problemen
Zoals in elke uitzending mag de kantineheld tien vrienden uitnodigen om het tv-programma in Hilversum bij te wonen. De gelukkigen waren naast Leon en Liesanne: Jan van Grotel, Willy van Rossum, Jac van Oosterhout, Wim Geboers, Rick Sleegers, Maarten Mollemans, Maarten Hanssen, Joep van den Boer en Jelle van der Loo.

Om de avond extra leuk te maken besloten we om op tijd aan te rijden. Rond half vier startten we de motor nadat we onder het genot van een kopje koffie in de kantine verzamelden. Na een gezellige heenreis kwamen we aan in Hilversum, waar we voor de uitzending nog lekker een hapje gingen borrelen en eten. Een goed driegangenmenu voor een prima prijs.Het biefstukje was heerlijk, nu op naar de parkeergarage. Daar aangekomen stonden we ineens voor een gesloten poort. We kwamen om 19.01 uur aan, terwijl de garage om 19.00 uur sloot. Na lichte paniek belden we de eigenaar en die liet ons er toch in. Gelukkig maar, anders had het vervelende gevolgen kunnen hebben.

In de parkeergarage kwamen we het volgende probleem tegen. Het ruitje van de auto van Wim Geboers was stukgeslagen. Gelukkig werd er niets weggehaald, maar de schade was uiteraard erg vervelend. We besloten om meteen aan te rijden naar de studio, omdat het de avond niet mocht bederven.

Daar aangekomen verzamelden we net als alle andere gasten in een zaal. Jac van Oosterhout zorgde namens de supportersvereniging voor een aantal sjaals, waardoor we in mooi oranje aan de stamtafel zaten. Leon had eerst al een "rondleiding'' gekregen in de studio, waar hij onder meer zijn "werkplaats" leerde kennen. Rond acht uur riepen ze ons allemaal naar binnen. 

De uitzending
Het bekende introfilmpje werd gemaakt, met het verzoek om het Amstel-logo in beeld te houden. Het verliep zonder problemen en dus konden de eerste pilsjes (perfect getapt door Leon!) gedronken worden. In samenwerking met barvrouw Escha kon Leon aan het werk. Natuurlijk was er wel wat spanning, logisch, maar daar was tijdens de uitzending weinig van te merken.

Om half negen kwamen Wilfred Genee, Johan Derksen, René van der Gijp en Wim Kieft de studio binnen en kon de uitzending beginnen. Genee maakte een bruggetje naar PSV en toen kreeg Leon het woord. Hem werd onder meer gevraagd waarom hij zijn seizoenkaart inleverde. Leon liet zich uit en had een duidelijke mening over de situatie in Eindhoven. "Ik dacht dat u zich zou inhouden!", was de conclusie van Johan Derksen!Helaas kwam onze (kantine)held daarna niet meer aan het woord, maar de avond was zeer geslaagd. Het was jammer dat we na de uitzending niet even een praatje konden maken en op de foto mochten, maar het mocht de pret niet drukken. Een super avondje waarin ook NWC goed op de kaart is gezet, want dit is natuurlijk mooie aandacht voor onze club. Maarten Hanssen verdient een speciaal bedankje voor zijn werk vooraf.

Zo hebben Leon en Liesanne in korte tijd al een aardig lijstje hoogtepunten opgebouwd, en als het aan ons ligt wordt die lijst nog véél langer…!

De uitzending terugkijken >>

Een aantal foto's >>