Trainingskamp Lloret de Mar 2013

De eerste selectie van NWC is op trainingskamp geweest in Lloret de Mar (Spanje).

Bekijk hieronder de reisverslagen en foto's.
 


DAG 5 - Zondag 6 januari 2013

Na de in alle opzichten buitengewoon geslaagde dag van gisteren verscheen de een wat frisser en fruitiger dan de ander aan het overheerlijke ontbijt. De keuze was reuze en met een beetje fantasie kon het elk denkbaar gerecht zijn dat je verorberde. Vandaag stond de terugreis naar huis op het programma. Maar omdat deze pas in de avonduren stond gepland, ging iedereen nog een eigen invulling geven aan deze laatste dag van het trainingskamp.

Een tiental personen begaf zich naar de golfbaan van de plaatselijke club. Daar kon op een relatief kleine, maar mooie baan de tijd op een zeer aangename manier worden doorgebracht. De rest van het gezelschap slenterde door Lloret de Mar, lag aan het strand of vertoefde op een terras. Dit alles onder wederom zeer zomerse omstandigheden onder een stralend zonnetje.

In de late namiddag startte de terugreis. Via een busreis naar Barcelona, een vlucht naar Rotterdam en een wederom een busreis naar Asten arriveerde de groep rond de klok van half 2 in de nacht op het sportpark aan de Beatrixlaan. Na een uitbundige begroeting door het eenkoppige welkomscomité ging iedereen moe maar zeer voldaan huiswaarts.DAG 4 - Zaterdag 5 januari 2013

Vandaag stond de wedstrijd tegen R.K.V.V. Westlandia op het programma. Daar waar in eerste instantie leek dat een aanvangstijdstip van 10.00 uur verre van ideaal was, bleek achteraf dat dit een ideale programmering was. Het weer vandaag was gewoonweg fantastisch. Bij de aftrap van
de wedstrijd scheen de zon al volop en was het ca. 20 graden.

De tegenstander van vandaag was een subtopper uit de hoofdklasse A. Met name in de eerste helft was duidelijk zichtbaar dat de gemiddelde basiskwaliteit van de spelers uit Naaldwijk hoger ligt dan bij onze jongens. Een meer dan logisch gevolg hiervan was dat de hoofdklasser in de
eerste helft uitliep naar een 3-0 voorsprong. De vele trainingen van de afgelopen dagen waren uiteraard geen excuus, want ook de tegenstander had een soortgelijk programma doorlopen.

Na enkele omzettingen in de rust van de wedstrijd tapte NWC uit een heel ander vaatje. De ruimtes werden kleiner gehouden en het positiespel werd met de minuut beter. Dit resulteerde dan ook in een meer dan verdiend doelpunt van NWC. Een voortreffelijke doorloopbal van Maik Idzes op Youri van Brussel zette deze vrij voor de keeper. De meegelopen Itay Blaycher kreeg vervolgens de bal op een presenteerblaadje aangereikt en plaatste de bal in het doel.

NWC begreep dat er nog meer in zat. Na een werkelijk sublieme actie van Youri van Brussel kwam Abdou Bazi oog in oog te staan met de keeper. Beheerst plaatste deze de bal in het doel en was de aansluittreffer een feit. Met nog 15 minuten te spelen persten de spelers de laatste krachten uit hun vermoeide lijven om de 3-2 achterstand om te buigen naar een gelijkspel.
Helaas mocht dit niet meer lukken. Desalniettemin kwamen de spelers en begeleiders met een zeer voldaan gevoel van het veld. Een kleine nederlaag tegen een hoofdklasser in combinatie met goed veldspel in de tweede helft geeft vertrouwen voor de hervatting van de competitie.

Niet onvermeld mag hier blijven dat Martijn Mulder een weerzinwekkend mooie panna maakte bij zijn tegenstander. Deze liet zich vervolgens geheel gedesillusioneerd vervangen. Het is niet onwaarschijnlijk dat Westlandia een psycholoog laat invliegen vanuit Nederland om deze speler mentaal bij te staan.

Deze wedstrijd was een prima afsluiting van het actieve gedeelte van het trainingskamp. Trainer Bertran Kreekels gaf vervolgens de spelers de rest van de dag vrij om te kunnen gaan genieten van het zomerse weer. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. Een aantal spelers heeft de middag doorgebracht aan het strand van Lloret de Mar, de rest op de zonnige terrasjes in het centrum
van de stad.


Bekijk de foto's van dag 3 en 4 >>
 


DAG 3 - Vrijdag 4 januari 2013

Met een zeer leuk avondprogramma van dag 2 nog in het achterhoofd, hints voor gevorderden georganiseerd door Leon Langedijk en Alexander Zegers, begonnen de spelers in de ochtenduren al weer aan de vijfde training van deze week. Dat het met de motivatie wel goed zit, kon na afloop van de training worden opgemaakt uit de constatering dat een tiental spelers spontaan nog een zestal rondjes ging hardlopen op de atletiekbaan die rondom het veld ligt.

Na de lunch volgde vervolgens nog een strandsessie waar partijtjes voetvolley en trefbal werden gespeeld. 

Na afloop van deze laatste training van deze dag mochten de verliezers van het avondprogramma van de dag te voren hun welverdiende prijs in ontvangst nemen. En alhoewel de zomerse weersomstandigheden wellicht anders zouden kunnen doen denken, bleek het zwembadwater de gevoelens van een ijskoude nieuwjaarsduik heel dicht te benaderen.

Na wederom een voortreffelijk diner, alhoewel de meningen daarover enigszins uiteen lopen,
stond de grote NWC 1-quiz op het programma. Martijn Mulder en Rob Jacobs hadden hun stinkende best gedaan om een kwalitatief hoogwaardige quiz samen te stellen, waar intelligentie een belangrijke factor speelde. De verliezers van deze avond waren dan ook voor de hand liggend. Maar ook hier vond een tweetal trainers dat om reden van privacy het niet wenselijk was dat de namen in dit verslag zouden worden opgenomen. Uiteraard wordt aan dit verzoek van Bertran Kreekels en Ronald Steijlen gevolg gegeven.


Bekijk de foto's van dag 3 en 4 >>
 DAG 2 - Donderdag 3 januari 2013

Een aantal spelers - uit privacy-overwegingen worden de namen van deze spelers niet bekend gemaakt - heeft gisteren de avond van hun leven gehad. Deze in basis gezonde jongens hebben actief en bewust meegedaan aan een bingo-avond voor mensen met een leeftijd van 65+++. Dat Rob Jacobs en Tom Tiebosch daarbij ook nog aan de haal gingen met de hoofdprijzen, is gelukkig nog een pleister op de wonde.Vanmorgen verscheen iedereen fris en fruitig aan het ontbijt. Vervolgens werd onder zeer goede omstandigheden een training afgewerkt op het drukbezette grasveld van de lokale voetbalclub. Na de middag stond een trainingssessie op het strand van Lloret de Mar gepland. Daar werden de buik- en beenspieren op spanning gebracht. Dit alles onder een zomers zonnetje bij een temperatuur van ca. twintig graden. Als je het over ideale trainingsomstandigheden hebt!Op het moment dat dit verslag wordt geschreven, net voor het avondeten, is iedereen vol spanning in verband met de geplande avondactiviteit. Alexander Zegers en Leon Langedijk hebben maandenlang gewerkt aan een zeer waarschijnlijk enerverende en creatieve invulling, waarbij met name Leon kosten en moeite gespaard schijnt te hebben om er een gezellig samenzijn van te maken.


Bekijk de foto's van dag 1 en 2 >> 
 DAG 1 - Woensdag 2 januari 2013

NWC is er dit jaar in geslaagd om maximaal gebruik te maken van de tijd voor het vijf dagen durende trainingskamp in Lloret de Mar (Spanje); vannacht om 02.30 uur (!) is een reisgezelschap van 36 personen afgereisd naar het zonnige zuiden om daarvan pas weer in de nacht van zondag op maandag a.s. terug te keren.

Voor een aantal spelers was de spanning voorafgaand aan het vertrek zo groot dat zij er een slapeloze nacht van hadden, die zij daarom maar gezamenlijk hebben doorgebracht. Zelfs dan blijkt het mogelijk om toch nog net te laat aanwezig te zijn in de kantine. Voordeel hiervan was dan weer dat de eerste corveeërs beschikbaar waren.

Na een vlekkeloos verlopen busreis naar de luchthaven van Rotterdam en een soepele en zeer snelle vlucht was Barcelona al om 08.30 uur bereikt. Ook de transfer naar Lloret de Mar verliep zeer voorspoedig zodat we om 10.00 uur voor de receptie van het hotel stonden. En om 11.00 uur ook nog. En om 12.00 uur nog steeds. Na interventie van assistent-trainer Erwin Thijs, die blijkbaar zeer bedreven is in fotopuzzels "zoek 36 verschillende kamerpasjes met foto's", ging iedereen rond de klok van 12.30 uur naar de eigen kamer.Op de kamers aangekomen bleek dat, alhoewel we dat zelf in eerste instantie niet voor mogelijk hadden gehouden, het heel goed mogelijk is om vier matrassen naast elkaar te leggen in een kamer met een diepte van vier meter.

Een kniesoor die dan nog zeurt over de plek waar de koffers dan wel niet zouden moeten staan. Ook het feit dat minimaal één, soms twee matrassen van kinderformaat waren, werd als een uitdaging ervaren.Na overleg en discussie met een heel batterij aan goedwillende en minder goedwillende Spanjaarden hebben we uiteindelijk een drietal extra kamers toebedeeld gekregen, waardoor iedereen straks op een normale wijze de nachtrust kan hebben.

Tegenover de perikelen rondom de kamers was het daarentegen zeer positief dat onder meer dan prima weersomstandigheden, een zonnetje bij circa veertien graden, de spelersgroep en de technische staf een lekkere training konden afwerken in het knusse stadionnetje van de plaatselijke voetbalclub.

Met oud en nieuw nog in de benen, gevolgd door een nachtelijk vertrek naar Spanje, was iedereen enigszins vermoeid en werd besloten om het geplande avondprogramma te laten vervallen om rustig naar een wedstrijd van Chelsea te kunnen gaan kijken in een lokale pub en vervolgens op tijd naar bed te gaan. Morgenvroeg staat immers al weer de volgende training op het programma.


Bekijk de foto's van dag 1 en 2 >>